Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Matej Tonin zagotovo ne namerava v politiki vztrajati 30 let tako kot Janez Janša. Bo za mandatarja predlagal Blaža Brodnjaka?

Deli na:
Matej Tonin zagotovo ne namerava v politiki vztrajati 30 let tako kot Janez Janša. Bo za mandatarja predlagal Blaža Brodnjaka?

Matej Tonin - Foto: Primož Lavre

Prvak NSI Matej Tonin vztraja pri napovedi, da ne bodo več podprli Janeza Janše za predsednika vlade. Če bo sestavljal vlado, jo bo brez njih. V intervjuju za Reporter je potrdil, da obstaja možnost, da bodo v NSI za mandatarja podprli prvega moža NLB Blaža Brodnjaka.

»Logarjeve odločitve ne razumem kot košarico, ampak kot odločitev Platforme sodelovanja, da ne bo sodelovala na evropskih volitvah,« je še dejal. Pogovarjali smo se tudi o tem, kdo bo zdaj na čelu njihove evropske liste, ali bo tudi sam med kandidati, kakšne so možnosti Ljudmile Novak.

»Če ne bi dobili evropskega poslanca, bi bil to za NSI neuspeh. Predsednik mora vedno prevzeti odgovornost, ko gre stranki slabo,« pravi. Prepričan pa je, da bo NSI tudi na tokratnih evropskih volitvah presenečenje.

Kritičen je tudi do njihovega sodelovanja v zadnjih Janševi vladi: »Za marsikatero stvar, ki se danes kaže, sploh nismo vedeli, kot na primer vpoglede na bančne račune številnih Slovencev. Marsikaj nam je bilo prikrito oziroma nismo vedeli, kaj delajo določene institucije države.«


In kako komentira, da Cerkev podpira Janševo SDS, ne pa njegove NSI? »Mati Cerkev je pri svojih dejanjih pragmatična in se pač naslanja na tistega, za katerega ocenjuje, da lahko v večji meri uresničuje njihove interese. Drugi razlog je najverjetneje ta, da ni bila najboljše sprejeta naša javna, odkrita in iskrena podpora civilni iniciativi Dovolj.je.«

Zaupal nam je tudi, kaj je počel po poplavah in zakaj njihovih članov nismo videli na fotografijah z lopato v roki in blatnimi škornji.

Preberite tudi, kako odgovarja na vprašanja, zakaj NSI zagovarja interese bank, zavarovalnic in poslovnežev; koliko časa bo zdržala vlada Roberta Goloba; kdo vodi ministrstvo za obrambo: Marjan Šarec ali Damir Črnčec; kakšen je vpliv Tine Gaber na predsednika vlade.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24