Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jožef Horvat zapušča poslanske klopi?

Deli na:
Jožef Horvat zapušča poslanske klopi?

Vodja poslancev NSi Jožef Horvat. - Foto: Bobo

NSi je včeraj predstavila nominirane kandidate za prihajajoče parlamentarne volitve. Med njimi ni aktualnega vodje poslanske skupine NSi Jožefa Horvata in poslanca Mihaela Prevca, ki razmišljata o upokojitvi. Kandidate bodo v začetku decembra potrjevali še organi strank, a večjih sprememb ni pričakovati, je povedal glavni tajnik NSi Robert Ilc.

Na predlagani kandidatni listi je sicer kandidat z imenom Jožef Horvat, a gre za soimenjaka sicer vidnega in dolgoletnega člana NSi.

So pa med kandidati ostali poslanci, ki v DZ trenutno zastopajo NSi, in sicer Iva Dimic, Andrej Černigoj, Blaž Pavlin, Tadeja Šuštar Zalar in Aleksander Reberšek.

Prav tako so med nominiranimi kandidati predsednik NSi in obrambni minister Matej Tonin ter minister za delo Janez Cigler Kralj in minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. Četrtega ministra iz vrst NSi Marka Borisa Andrijaniča na danes predstavljenem seznamu še ni bilo zaslediti. Kot so za STA pojasnili v stranki, so ga povabili, da kandidira na njihovi listi, a končne odločitve o tem še ni.



Na predlagani listi so tudi aktualni državni sekretarji iz vrst NSi, in sicer Mateja Ribič ter Cveto Uršič z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter državni sekretar na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Anton Harej.

NSi je potencialne kandidate predstavila na digitalnem kongresu, v osrednjem delu katerega so predstavili in tudi potrdili osnutek programa za obdobje 2022-2026, o katerem bo potekala še širša javna razprava. V njem nizajo ukrepe, s katerimi bi po njihovi oceni okrepili slovensko gospodarstvo ter zagotovili dostopno javno zdravstvo in enakomeren razvoj Slovenije.

Tonin je ob tem prepričan, da ima NSi vse, kar je potrebno za zmago na prihajajočih parlamentarnih volitvah, in da je prihodnost Slovenije močno odvisna prav od rezultata njihove stranke. V nagovoru udeležencev današnjega digitalnega kongresa stranke je še napovedal, da NSi ne bo razbijala vlade nekaj mesecev pred volitvami.