zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Črni na Koroškem zaradi dežja grozijo plazovi in hudourniki

Deli na:
V Črni na Koroškem zaradi dežja grozijo plazovi in hudourniki

Foto: Bobo

Deževje v Občini Črna na Koroškem od noči povzroča veliko nevšečnosti. Nekaj pred pol šesto uro zjutraj je v naselju Koprivna odneslo del gospodarskega poslopja z nekaj glavami živine, pri čemer po podatkih policije in županje Črne Romane Lesjak ljudje niso ogroženi. Na območju Črne se je sprožilo več plazov in naraščajo hudourniki.

"Vsi potoki so v kritičnem stanju, več cest v okolici Črne je neprevoznih, pretrgalo je glavni vodovod na Pristavi," je STA med drugim povedala županja Črne Lesjakova, ki je občanom tudi prek medijev svetovala, naj se danes z avtomobili ne odpravljajo od doma, ker se je na ceste sprožilo več plazov, veliko je tudi podrtih dreves.

Glavna prometnica po Mežiški dolini od Črne proti Ravnam na Koroškem je po njenih podatkih prevozna, medtem ko cesta čez Sleme ni prevozna.

Gasilci so zaradi naraščajočih potokov in hudournikov že začeli deliti vreče s peskom in posredujejo na terenu, je STA povedal poveljnik gasilcev Drago Burjak. Med drugim je podrto drevje zajezilo hudournik v Bistri, do koder se zdaj poskušajo prebiti gasilci.

Nekaj pred pol šesto uro zjutraj je zaradi neurja odneslo del gospodarskega poslopja na kmetiji v Koprivni, v katerem so med drugim bile ovce in prašiči. Po besedah županje Črne gasilci pomagajo pri reševanju še živih živali.