Laura Winham Svet24.si

Laura od sveta pozabljena tri leta mrtva ležala v...

cumming Svet24.si

Znani britanski igralec vrnil svoj viteški red ...

2023-01-27 13.43.36 Necenzurirano

V posmeh državi: Snežičevi plakati pred vrati ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Tatjana Bobnar ni šla v Tacen: v pisarni na ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

love, pamela Odkrito.si

Posiljena pri rosnih 12-ih ...

cristiano ronaldo al nassr pm Ekipa24.si

Za to mu plačajo 200 milijonov? Noro, kakšno ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kdo je možakar, ki se je znova prijavil na razpis za novega generalnega direktorja UKC Ljubljana

Deli na:
Kdo je možakar, ki se je znova prijavil na razpis za novega generalnega direktorja UKC Ljubljana

Slavko Marolt - Foto: M24

Poteka javni razpis za novega generalnega direktorja UKC Ljubljana. Izvedeli smo, da se bo za vodilni položaj v tej največji zdravstveni ustanovi v Sloveniji znova potegoval tudi Slavko Marolt. Gre za dolgoletnega vodjo tehničnih služb v UKC Ljubljana, ki ga mnogi štejejo za primeren kader v času, ko se v zavodu izvaja skoraj sto milijonov evrov težka prenova.

Po poročanju STA so se na razpis za generalnega direktorja UKC Ljubljana prijavili trije kandidati. Med njimi tudi sedanji v. d. generalnega direktorja travmatolog Marko Jug. Izvedeli pa smo, da se bo za vodilni položaj v tej največji zdravstveni ustanovi v Sloveniji potegoval tudi Slavko Marolt.

Gre za dolgoletnega vodjo tehničnih služb v UKC Ljubljana, ki ga mnogi štejejo za primeren kader v času, ko se v zavodu izvaja skoraj sto milijonov evrov težka prenova. Skoraj vse, razen golih zidov, naj bi bilo do leta 2025 zamenjano oziroma prenovljeno, saj je bolnišnica stara že skoraj 50 let.

Predstavitve kandidatov bodo potekale prihodnji teden. Novega generalnega direktorja iščejo po tem, ko je septembra lani s tega mesta odstopil Jože Golobič in se vrnil med odvetnike. Na prvi razpis 20. septembra se je prijavilo pet kandidatov, med njimi tudi Marolt, vendar člani sveta zavoda tedaj niso izbrali nikogar. Ime sedanjega tretjega kandidata še ni znano.