severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Domagoj Ivanković Njena.si

Josip iz Botrov nasmejan, z ženo srečna na svojem

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Slovenija

Spor zaradi 43 milijonov: Medicinska fakulteta odpovedala sestanek z UKC Ljubljana

Deli na:
Spor zaradi 43 milijonov: Medicinska fakulteta odpovedala sestanek z UKC Ljubljana

UKC Ljubljana - Foto: bobo

Medicinska fakulteta je odpovedala sestanek z UKC Ljubljana, ki je bil načrtovan za danes. Kot so zapisali, so bili v takšno ravnanje primorani, saj da je bil odziv UKC na dogovorjeni predlog fakultete negativen in brez vsebinske obrazložitve. Medicinska fakulteta danes začenja tehnične priprave na prenehanje izvajanja storitev za UKC Ljubljana.

Na fakulteti ob tem znova pozivajo Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana in ministrstvo za zdravje k nadaljevanju pogovorov in iskanju rešitve. Verjamejo namreč, da je dogovor možno doseči na zbližanih stališčih in pozivajo UKC Ljubljana "k obuditvi navedenih stališč izpred dveh dni".

Spor med institucijama izvira iz 43 milijonskega dolga UKC Ljubljana do fakultete, ki za klinični center izvaja mikrobiološke in patološke preiskave. UKC Ljubljana po drugi strani trdi, da dolga sploh ni, saj da fakulteta zaračunava previsoke cene storitev. Medicinska fakulteta pa je odstopila od mediacije z UKC in zagrozila, da bodo 15. decembra zanje nehali izvajati storitve.

Vodstvi medicinske fakultete in UKC Ljubljana sta se sicer sestali pred dnevi, kjer so stališča po besedah dekana fakultete Igorja Švaba "kar precej zbližali", a do končnega dogovora ni prišlo. Kot je še dejal, pogojujejo izvajanje storitev s tem, da sklenejo zavezujoč dogovor glede poplačila dolga in nadaljnjega sodelovanja z UKC Ljubljana.

Generalni direktor UKC Ljubljana Marko Jug pa je po sestanku poudaril, da bi bila zaustavitev storitev "absolutno iracionalna odločitev". Izrazil je prepričanje, da se bosta strani uskladili in da bodo storitve nemoteno tekle naprej.