DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Hakl Todorovič Necenzurirano

Nekdanja lastnika Večera gradita luksuzna ...

ivan gale pl2 Reporter.si

(PODKAST) Kako je politika hotela uničiti ...

messi 23 pm Ekipa24.si

Ne bo igral za drobiž! Messija bodo plačevali ...

Nogometna legenda Zlatan Ibrahimović je pri 41 letih končal svojo športno pot, to je po zmagi Milana Odkrito.si

Ko se je poslavljal, je bila ob njem ONA

jan oblak Ekipa24.si

Paparaci so Jana Oblaka in njegovo srčno izbranko...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Po skrivnostnem odstopu Buturović Ponikvarjeve UKC Ljubljana dobil novega strokovnega direktorja

Deli na:
Po skrivnostnem odstopu Buturović Ponikvarjeve UKC Ljubljana dobil  novega strokovnega direktorja

UKC Ljubljana - Foto: Primož Lavre

Člani sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so se na včerajšnji dopisni seji seznanili z odstopom strokovne direktorice UKC Jadranke Buturović Ponikvar in jo razrešili s položaja. Za v. d. strokovnega direktorja največje slovenske bolnišnice so na predlog strokovnega sveta imenovali Gregorja Norčiča, so sporočili iz UKC Ljubljana.

Norčič je zdravnik specialist abdominalne kirurgije. Od leta 2016 je koordinator za sistem vodenja kakovosti kliničnega oddelka za abdominalno kirurgijo Kirurške klinike UKC Ljubljana. Od januarja lani je predsednik razširjenega strokovnega kolegija kirurških strok pri ministrstvu za zdravje, od jeseni lani pa opravlja funkcijo koordinatorja medicinskih strok v projektu prenove UKC Ljubljana.

Funkcijo v. d. strokovnega direktorja kliničnega centra bo nastopil v sredo.

Zdaj že nekdanja strokovna direktorica UKC Ljubljana Jadranka Buturović Ponikvar je člane sveta UKC Ljubljana o svojem odstopu s funkcije obvestila prejšnji četrtek. Ob obvestilu članom sveta o odstopu Buturović Ponikvar ni podala pojasnil o razlogih za takšno odločitev.Razlogi za njen odstop vse do danes ostajajo skrivnost. Nekateri ga povezujejo z afero, ki je nastala po razkritju POP TV, da je nevrokirurg Roman Bošnjak v sklopu samoplačniških storitev operiral tujo državljanko, ki je morala poleg plačila operacije ljubljanskemu UKC nakazati Bošnjaku še dodatnih 6000 evrov na račun agencije v Hongkongu, spet drugi z domnevno zahtevo ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana. Bešič Loredan je vpletenost politike v odstop Buturović Ponikvar v Tarči na Televiziji Slovenija prejšnji četrtek sicer zanikal.

Generalni direktor UKC Ljubljana Marko Jug je nato v petek dejal, da mu Buturović Ponikvarjeva v osebnem pogovoru ni pojasnila razlogov za svoj odstop, prav tako medijem ne želi dajati izjav. Na novinarsko vprašanje, ali se mu morda ne zdi nenavadno, da ni navedla razlogov za odstop, je Jug odgovoril, da je to "zagotovo znak težkih časov". "Ampak kakršnakoli špekulacija bi bila čista špekulacija," je dodal. Glede ugibanj, da naj bi se za odstop odločila zaradi pritiskov ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, je Jug dejal, da o tem ne ve ničesar.

Z odstopom Buturović Ponikvar se je v ponedeljek sicer seznanil tudi strokovni svet UKC Ljubljana. Ali so bili člani strokovnega sveta seznanjeni z razlogi za odstop, ni znano. STA je na UKC Ljubljana naslovila vprašanja, odgovore še čaka.