državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Urška Bačovnik bo prvič kot Janševa soproga gostila visoko tujo gostjo

Deli na:
Urška Bačovnik bo prvič kot Janševa soproga gostila visoko tujo gostjo

Foto: Reuters

Urška Bačovnik Janša ob današnjem obisku generalnega sekretarja ZN Ban Ki Moona v Sloveniji prvič kot soproga premiera gosti damski program. Bačovnikova je sicer leta 2008 v času Janševe prejšnje vlade ob robu vrhu EU-ZDA v Sloveniji gostila soprogo tedanjega ameriškega predsednika Georgea Busha, a takrat z Janšo še nista bila poročena.

S soprogo generalnega sekretarja ZN Ban Soon Taek bosta danes najprej obiskali Kobilarno Lipica in si predvidoma ogledali predstavo klasične šole jahanja. V primeru slabega vremena si bosta namesto predstave ogledali muzeja lipicanca Lipikum.

Iz Lipice se bosta vrnili v Ljubljano, kjer se bosta okoli 11. ure pridružili soprogoma v DZ in spremljali Banov nagovor poslancem, slovenskim poslancem v Evropskem parlamentu, članom vlade in veleposlanikom, akreditiranim v Sloveniji.

Sledil bo še obisk v Ribnem pri Bledu, kjer bo Bačovnik Janševo in Banovo pozdravil starešina Šaleške zveze tabornikov - regionalne skavtske zveze Anton Decosta. Okoli 13. ure bo sledilo kosilo v gostilni Krištof v Predoslju.

Banova je sicer skupaj s soprogom, ki je tokrat drugič na uradnem obisku v Sloveniji, v našo državo prispela v četrtek zvečer, odhajata pa danes. Njuna naslednja postaja je Hrvaška, od tam pa bosta turnejo nadaljevala še v ostalih državah na območju nekdanje Jugoslavije.