Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Izraelska kandidatka za poslanko rodila na volilni dan

Deli na:
Izraelska kandidatka za poslanko rodila na volilni dan

Foto: Reuters

Kandidatka za poslanko izraelskega parlamenta je rodila prav na današnji volilni dan v judovski državi. 29-letna Mejrav Kohen iz stranke Hatnua je v noči na torek povila zdravo deklico, je potrdil njen soprog. Tako poslansko kandidatko kot njenega soproga pa je v porodnišnico v ponedeljek pripeljala kar predsednica stranke Cipi Livni.

Kot je še povedal novopečeni očka Juval Admon, jima je Livnijeva, nekdanja izraelska zunanja ministrica, v porodnišnici tudi pomagala "s papirji", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kohenova je bila v predvolilni kampanji aktivna tako rekoč tik do poroda. "Skupaj z Livnijevo je po telefonu govorila z volivci, ko ji je naenkrat odtekla voda," je povedal Admon.

Deklica se je rodila kak teden prezgodaj, ob rojstvu pa je tehtala slabe tri kilograme. A novopečeni očka je poudaril, da nekoliko prezgodnji porod zagotovo nima zveze s predvolilnim stresom. "Moja žena je 'totalno kul', nikoli ni bila pod pritiskom," je dejal.

Kohenova je deveta na strankarski listi Livnijeve in upa, da bo to dovolj za sedež v knesetu, je še povedal njen soprog. "Zelo si želi postati poslanka, upam, da bomo danes dobili še eno darilo," je povedal. Novopečena mamica tudi ne načrtuje porodniške. "Saj bo tako ali tako trajalo, da se novi kneset sestavi, to se ne bo zgodilo že jutri zjutraj," je dodal Admon.