prom-dance Svet24.si

Maturantski ples lep spomin, a velik finančni ...

PP 3-feb21 Svet24.si

Zdrava malica ali kosilo regačico, malce ...

780143_072-pop Necenzurirano

Kakšen bi bil Pop TV pod Janšo? Poglejte v ...

brglez han Reporter.si

Ozadje kongresa SD: Kučan proti Hanu, glavna ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Raiven Njena.si

Raiven razgaljena na naslovnici?

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Uredniku Vala 202 prekipelo: "Ne zmorem, ne morem, ne znam več!"

Deli na:
Uredniku Vala 202 prekipelo: "Ne zmorem, ne morem, ne znam več!"

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Odgovorni urednik Vala 202 na Radiu Slovenija Nejc Jemec bo na tem mestu samo še do konca aprila. Direktorju radia Mirku Štularju je namreč danes zjutraj posredoval odstopno izjavo, po kateri od 1. maja ne bo več odgovorni urednik. Ne namerava pa oditi z radia, je dejal za STA.

Tri leta na mestu urednika jutranjega programa, prvi mandat odgovornega urednika Vala 202 in eno leto drugega mandata v izjemno dinamičnem okolju, polnem rednih programskih in produkcijskih vsebin in hkrati izrednih projektov so zahtevali svoj davek, je priznal. "Moji zalogovniki energije, potrpežljivosti, idej in ne nazadnje volje so zelo izpraznjeni in ne čutim, da bi lahko Val 202 vodil v naslednjem razvojnem ciklu," je priznal. Ta sklop dejavnikov je po njegovih besedah ključen.

K njegovi odločitvi pa so prispevale tudi aktualne razmere na Radioteleviziji Slovenija (RTVS), ki jih so že leta "turbulentne, v zadnjih mesecih pa se bistveno ne spreminjajo na bolje". "Ob načinu delovanja RTVS ne znam več osmisliti dela v vlogi odgovornega urednika," je poudaril.

Od vodstva RTVS, kdor koli je že v njem, bi bilo po njegovi oceni sicer zaradi danih okoliščin utopično pričakovati čudeže. Kljub temu pa si je želel, da bi se po z nastopom nove uprave zavoda stvari spremenile vsaj v določenem delu. "Vendar so se odprle nove zadeve in tempo ne popušča," je poudaril.


"Kot človek z nekimi načeli, z neko svojo miselnostjo težko samo nemo opazujem, kako se program, katerega odgovorni urednik sem, kadrovsko in drugače tako zelo šibi, da na trenutke komaj še zvozimo," je opomnil. Dodal je, da ne morem biti samo "izvrševalec nekih politik, sprejetih drugje". Na koncu se je nabralo toliko stvari, da ni bil več pripravljen vztrajati. "Ne zmorem, ne morem, ne znam več," je sklenil.

V sporočilu svojim sodelavcem pa je navedel, da je v želji po zagotavljanju čim bolj nemotenih procesov dela direktorja o odstopu obvestil dovolj vnaprej tudi zato, da bo pravočasno objavljen zunanji razpis.

"Skladno s pogodbo, internimi akti ter pričakovanji sodelavcev in nadrejenega do takrat nadaljujem z vestnim opravljanjem vseh zadolžitev, vključno z izvajanjem programsko-produkcijskih aktivnosti, nadzorovanjem vzdržnosti poslovanja in vodenjem projektov," je sklenil svoje sporočilo.

Ob predlogu programsko-produkcijskega načrta RTVS za leto 2024, ki je predvidel krčenje števila ali celo ukinjanje nekaterih oddaj, pa je decembra na Facebooku ocenil, da bo ponudba znatno okrnjena. "Bojim se, da bo to imelo posledice tudi za prepoznavnost Vala 202. V programskem načrtu za leto 2024 sem zato napovedal nižjo poslušanost," je navedel. Dodal je, da je Val 202 "ta hip obsojen na pot po spirali, katere dno je irelevantnost". Ne glede na vse pa je obljubil, da se bodo njegovi ustvarjalci še naprej trudili po najboljših močeh.