DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

1683622374-dsc6483-01-1683622348169 Necenzurirano

Zasebniki še do 21 milijonov evrov, vrste v ...

erika znidarsic2 Reporter.si

Tragikomedija: Urbanija se je hvalil z gledanostjo...

messi 23 pm Ekipa24.si

Ne bo igral za drobiž! Messija bodo plačevali ...

Harry je spet na sodišču Odkrito.si

Njegov boj proti medijem se stopnjuje!

Granerud Ekipa24.si

Drama na treningu! Najboljši smučarskih skakalec...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Šurla pri Klepaču in Gustinčiču na Radiu 1 ob 15. obletnici Reporterja: Politiki nas ne marajo, radi pa nas imajo bralci (AUDIO)

Deli na:
Šurla pri Klepaču in Gustinčiču na Radiu 1 ob 15. obletnici Reporterja: Politiki nas ne marajo, radi pa nas imajo bralci (AUDIO)

Iztok Gustinčič, Silvester Šurla in Tomaž Klepač - Foto: Radio 1

Odgovorni urednik tednika Reporter Silvester Šurla je gostoval v oddaji KinG na Radiu 1 in z voditeljema Tomažem Klepačem in Iztokom Gustinčičem spregovoril o 15 letih izhajanja naše revije.

Pojedli smo torto, prejemamo čestitke, od politika pa nismo dobili nobene, je ob obletnici zadovoljen Šurla. Politiki nas ne marajo, marajo pa nas bralci, pravi urednik, ki ga veseli, da nas vsak ponedeljek kupijo in vsako jutro pogledajo na našo spletno stran.

CELOTEN INTERVJU S SILVESTROM ŠURLO LAHKO POSLUŠATE NA TEJ POVEZAVI

V 15 letih smo zamenjali osem vlad, mi smo pa še kar ostali, je izpostavil trdoživost Reporterja. V vseh teh letih smo pred naše mikrofone dobili vse politike, ki kaj pomenijo, in z njimi naredili intervjuje, je še dodal.

Je slabo, če se znajdeš na naslovnici Reporterja, je zanimalo Klepača in Gustinčiča. Ne, pravi Šurla – primer je intervju z njunim kolegom Miho Deželakom v zadnji številki, kjer smo predstavili radijca in njegovo akcijo Deželak Junak.

Vsak ponedeljek veš, ali bo nova številka prijela ali ne, je odkrit Šurla. Če bralci razburjeni kličejo, veš, da se bo številka dobro prodajala

Šurlo sta Klepač in Gustinčič vprašala tudi o tožbah. Vse smo preživeli, razlaga urednik. Dobiš trdo kožo, pravi o svojih obiskih sodišče, čeprav prizna, da je včasih čudno sedeti na isti zatožni klopi, kot sedijo najhujši kriminalci, tudi morilci.

Včasih je treba tvegati in iti z glavo v zid, če gre za zgodbo, ki jo je treba povedati, opiše odločitev za objavo člankov, ki bodo koga razburili in morda celo pripeljali do tožbe.

V oddaji je sogovornikoma razkril tudi, da katero zgodbo v dosedanjih 15 letih je najbolj ponosen, in kakšna so pričakovanja za naslednjih 15 let.