profimedia-0890030370 Svet24.si

Na Luni odkrili jamo, primerno za izgradnjo stalne...

alaya, portorož, požar Svet24.si

Foto: Žalostni prizori iz Portoroža, a lastnik ...

1695038455-dsc08594-1695038390241 Necenzurirano

Kaj vse po poplavah preiskuje policija: posle z ...

Andrej Voncina-fb Reporter.si

Bomba za vernike: razrešen in suspendiran ...

bedak Ekipa24.si

Oprostite izrazu, ampak kakšen bedak! Nek ...

Petra Kraljev Njena.si

Botri: 'Milica' srečno zaljubljena v rokometaša

poroka rupnik Ekipa24.si

Sanjska poroka slovenskega športnika, na njej pa ...

Slovenija

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

Deli na:
Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

Zvezdan Martič - Foto: RTVS

Med dobro obveščenimi krožijo tri imena kandidatov za morebitnega predsednika uprave RTV Slovenija: nekdanji direktor STA Bojan Veselinovič, direktor Radia Slovenija Mirko Štular in urednik na TV Slovenija Zvezdan Martič.

Predsednik uprave bo moral imeti tudi veliko let izkušenj na vodstvenih delovnih mestih, te pa imata vsaj Veselinovič in Štular. Predsednik uprave bo po novem zakonu nasledil funkcijo generalnega direktorja RTV Slovenija, iz katere se poslavlja Andrej Grah Whatmough, izvolil ga bo 17-članski programski svet, ki se je z ustanovno sejo konstituiral včeraj in za svojega predsednika izvolil Gorana Forbicija, sicer direktorja centra nevladnih organizacij.

V upravi bosta še dva člana, ki ju bo na predlog predsednika uprave izvolil novi svet, četrti član uprave bo delavski direktor, tega pa bodo izvolili zaposleni na zavodu. Razpis za tri člane uprave bodo svetniki predvidoma potrdili in objavili na četrtkovi seji. Devetčlanska komisija, ki so jo imenovali, naj bi dopustila dovolj dolg prijavni rok, da se bodo na razpis prijavili najboljši kandidati.

Novo upravo naj bi po predvideni časovnici dobili v mesecu ali mesecu in pol. Špekulacij o tem, kdo bi lahko prevzel novo upravo, je veliko. Položaj pa je zelo nepredvidljiv in se ne da ničesar napovedati. Prav tako tudi ne, koliko vpliva ima na izbor uprave sedanja vladajoča politika pod vodstvom premierja Roberta Goloba.