386253406_17923812026784758_2766310914979407498_n Svet24.si

V Postojni pogrešano osebo našli mrtvo

Sinji lebduh Svet24.si

V Sloveniji opazili zelo redko vrsto ptice

Irena Šinko Necenzurirano

Zadnji razpis ministrice Šinko: za svetovalca ...

cerkev Reporter.si

Duhovnik naj bi se zaljubil v zdravnico: zaradi ...

matevz vidovsek olimpija Ekipa24.si

Brez zadržkov: Vratar Olimpije o slabi prodaji ...

nejc-krevs Odkrito.si

Nejc Krevs: BLIŠČ IN BEDA

Josua Tuisova Ekipa24.si

Zvezdniku je med svetovnim prvenstvom umrl ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

Deli na:
Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

Zvezdan Martič - Foto: RTVS

Med dobro obveščenimi krožijo tri imena kandidatov za morebitnega predsednika uprave RTV Slovenija: nekdanji direktor STA Bojan Veselinovič, direktor Radia Slovenija Mirko Štular in urednik na TV Slovenija Zvezdan Martič.

Predsednik uprave bo moral imeti tudi veliko let izkušenj na vodstvenih delovnih mestih, te pa imata vsaj Veselinovič in Štular. Predsednik uprave bo po novem zakonu nasledil funkcijo generalnega direktorja RTV Slovenija, iz katere se poslavlja Andrej Grah Whatmough, izvolil ga bo 17-članski programski svet, ki se je z ustanovno sejo konstituiral včeraj in za svojega predsednika izvolil Gorana Forbicija, sicer direktorja centra nevladnih organizacij.

V upravi bosta še dva člana, ki ju bo na predlog predsednika uprave izvolil novi svet, četrti član uprave bo delavski direktor, tega pa bodo izvolili zaposleni na zavodu. Razpis za tri člane uprave bodo svetniki predvidoma potrdili in objavili na četrtkovi seji. Devetčlanska komisija, ki so jo imenovali, naj bi dopustila dovolj dolg prijavni rok, da se bodo na razpis prijavili najboljši kandidati.

Novo upravo naj bi po predvideni časovnici dobili v mesecu ali mesecu in pol. Špekulacij o tem, kdo bi lahko prevzel novo upravo, je veliko. Položaj pa je zelo nepredvidljiv in se ne da ničesar napovedati. Prav tako tudi ne, koliko vpliva ima na izbor uprave sedanja vladajoča politika pod vodstvom premierja Roberta Goloba.