stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Urednik in direktor Žurnala Novković se poslavlja

Deli na:

Direktor in odgovorni urednik družbe Žurnal Media Goran Novković po petih letih na svojo željo zapušča to družbo. Od sredine marca bo Žurnal Media vodil dosedanji član uprave družbe Georg Dopellhofer, pridružila pa se mu bosta še Uroš Cuder kot prokurist in Matej Košir kot novi odgovorni urednik.

"Po petih letih dela na Žurnalu sem se odločil, da je čas, da si odpočijem. Odločil sem se, da odstopim, skupaj z lastniki pa smo poskrbeli za komunikacijo," je danes za STA dejal Novković. Zatrdil je, da podjetje po lanskem prestrukturiranju posluje skladno z načrtom in tudi s tega vidika je po njegovih besedah zdaj pravi čas, da se umakne.

Svojo zapuščino Novković ocenjujejo kot dobro, pri čemer poudarja, da pa je presoja tega na drugih. "Imamo visoko branost, poslovno so stvari pod nadzorom. Tudi s tega zornega kota zato želim novi ekipi, ki je kontinuiteta zdajšnje, uspešno delo v prihodnje," je še dejal Novković in dodal, da se o svoji nadaljnji poslovni poti še ni odločil.

Matej Košir se je Žurnalu pridružil junija 2007 kot namestnik odgovornega urednika. Novković pa bo iskal nove izzive na medijskem področju, so sporočili iz družbe Žurnal Media.

Žurnal Media je v 100-odstotni lasti podjetja Styria Media Group. Tedenski Žurnal je začel izhajati novembra 2003 kot prvi brezplačni tednik v Sloveniji. Prvi brezplačni dnevnik v Sloveniji Žurnal24 je začel izhajati septembra 2007. Spletni portal zurnal24.si deluje od septembra 2007.

Styria Media Group je v Sloveniji prisotna še z deleži v časopisni hiši Dnevnik, v založniški hiši, ki izdaja revije, Adria Media Ljubljana ter v spletnem portalu bolha.com.