pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ultrakmetovalec Gregor Golobič

Deli na:
Ultrakmetovalec Gregor Golobič

Foto: Primož Lavre

Kar 2,7 milijona evrov naj bi bilo vredno Golobičevo kmetijsko posestvo s hišo v Vinjolah nad Lucijo. Status kmeta si je Golobič pridobil tudi z razlago, da je od srednje šole veliko pomagal pri kmetijskih opravilih na kmetiji stare mame.

Poleg 104 kvadratne metre velikega »privatiziranega« stanovanja v centru Ljubljane ima Golobič tudi večjo hišo in 20 tisoč kvadratnih metrov veliko posestvo v Vinjolah nad Lucijo, ki so ga pri Financah, kot rečeno, ocenili na 2,7 milijona evrov. Hiša v izmeri 220 kvadratnih metrov je po oceni vredna 638 tisoč evrov. Hiša v istrskem slogu ima poleg talnega tudi stensko ogrevanje, gradbeno dovoljenje zanjo pa je dobil leta 2004, in sicer kot nadomestno gradnjo za dve manjši ruševini (veliki 43 in 31 kvadratnih metrov).

Dve leti pred tem so na piranski občini spremenili prostorsko-ureditvene pogoje tako, da je na tistem območju dovoljena prenova, dozidava in nadomestna gradnja starih hiš in gospodarskih objektov. Golobič je posestvo kupil leta 1999 po ceni 53 tisoč evrov, pri čemer občina Piran (tedanja županja Vojka Štular je bila iz socialnih demokratov)) in sklad kmetijskih zemljišč (v pristojnosti tedanje SLS, ki je bila skupaj z Golobičevo LDS vladna stranka) nista uveljavila predkupne pravice. Toda Golobič do nakupa kmetijskega zemljišča in s tem kasneje do luksuzne hiše tik nad Piranskim zalivom ne bi mogel priti, če si pred tem leta 1998 ne bi pridobil statusa kmeta. Potrdilo so mu izdali na upravni enoti Sevnica, češ da ima najmanj pet let izkušenj z delom na kmetiji. Ob tem je razložil, da je od srednje šole veliko pomagal pri kmetijskih opravilih stari mami, ki je živela nad Boštanjem pri Sevnici.

Več v tiskani izdaji in v Trafiki za tablične računalnike.