severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Slovenija

Udba in para-sova bi radi prikrojili volilne rezultate

Deli na:
Udba in para-sova bi radi prikrojili volilne rezultate

Foto: Bobo

Vsakršen ”vložek” starih udbovskih struktur in para-sove v te volitve je menda opravičljiv: anonimke, laži, specialna vojna govoric in natolcevanj, posegi v zasebna življenja, zastraševanja, blogovski psihopati in vse druge oblike diskreditacij in likvidacij. Potem pa še Spomenka Hribar, ki je ni nič sram, pa bi jo moralo biti.

V finišu predvolilnih dogajanj po pričakovanju nismo deležni samo negativne kampanje, ampak gre v resnici že tudi za specialno vojno. Najprej jo je napovedal kolumnist nekega dnevnega časopisa, ki je za iztočnico nekega svojega zmedenega pisanja uporabil anonimko neke starejše ženske o palici, ki ima dva konca, kot je zapisal. Zdaj so prišli na vrsto še ”dobro obveščeni viri”, za katerimi stoji spet namerno sproducirana anonimka, ki želi nekaj dni pred volitvami prodati novo zgodbo. Ker je preveč naivna in že kar smešna, zlasti pa nevredna časopisa, ki bi se rad izkopal iz hudih finančnih, kadrovskih in profesionalnih težav (gre seveda za Delo, ki bo začelo drastično odpuščati!)), seveda ni doživela primernega odziva. Tudi sklicevanje na neke anonimke, dobro obveščene vire in vire, ki so menda blizu je prozorna histerična igra s profesionalnim novinarstvom, ampak Delo takšen tip žurnalizma pač ”uspešno” goji že nekaj let. Temu primerna je tudi naklada, ki je katastrofalna. Ljudje namreč niso takšne ovce, da bi res čisto vse požrli.

Še bolj zanimivo je vprašanje, kje so ti viri, na katere se ”anonimno” novinarstvo tako rado sklicuje! Jasno je, da jih najdemo v krogih bivših udbovcev, ki se pred vsakimi volitvami močno angažirajo pod patronatom svojih bivših partijskih šefov. Poleg tega se je zdaj v predvolilne komplote in zarote vključila tudi tako imenovana para-sova, v kateri so nekateri bivši in menda tudi še zelo aktivni agenti Sove. Zato bodo tudi po volitvah potrebni nekateri ostri kadrovski rezi v tej tajni službi, ki so jo že v preteklosti pretresali številni škandali in afere, njen sedanji direktor Sebastjan Selan pa je celo aktivno preprečeval dostop do udbovskih arhivov, kar je bilo v nasprotju z zakonodajo. Prevetritev te službe bo potrebna, če hočemo postati bolj normalna država.

Nobenega dvoma ni, da so v državi že nekaj mesecev močno angažirani posamezniki, ki naj bi storili vse, da bi onemogočili zmago SDS in Janeza Janše na predčasnih volitvah. Vse to je seveda v skladu z nedavnimi napotki Milana Kučana, še prej pa predsednika države Danila Tuerka, ki je v svoji stari nedemokratični maniri izrekel anatemo nad SDS češ, da je to stranka v zvezi s katero je potrebno storiti vse, da se jo zaustavi. Ker se projekt žlahtnenja desnice že v času pred volitvami 2008 ni obnesel, ko je propadla tudi Kučan-Türkova koalicija KGB, ko se ni obnesel načrt tretje poti in novih obrazov, so se imenovani v stiski zatekli k Zoranu Jankoviću, ”levičarskemu zombiju”, k zadnjemu adutu, ki so ga še imeli v rokavu. Pri tem so angažirali vedno ustrežljivega Janeza Stanovnika, zvezo borcev in zlorabili svoje članstvo, ki je doslej vedno podpiralo popolnoma drugačne vrednote, kot so Jankovićeve.

Vse to nam dokazuje, da se je zarotniško jedro proti Janši in desnici nasploh rojevalo na relaciji predsedniška palača - prostori Foruma 21 na Njegoševi v Ljubljani - Zveza združenj borcev. Aktivirali so se nekateri bivši Kučanovi svetovalci, pa tudi tisti, ki so bili močno angažirani pri aretacijah v aferi JBTZ.

Stare sile torej še v 21. stoletju močno označujejo državo, ki naj bi se z osamosvojitvijo pred dvajsetimi leti vendarle na miren način rešila partijskih in udbovskih aparatčikov, pa se jih ni. Posamezniki – med njimi tudi France Bučar – so namreč preprečili vsakršno, še tako mehko obliko lustracije. Zdaj se nam to maščuje, saj bivši ”krvniki” znova preganjajo in diskreditirajo svoje bivše žrtve in tako nam udba in njeni nasledniki v resnici vladajo že dvajset let. So v gospodarstvu, kulturi, političnih strankah, šolstvu, novinarstvu, v pravosodju, v javni upravi – povsod so se ohranili, ali pa so vzgojili svoje nove naslednike. Upravljajo z neverjetnim bogastvom, a upravljajo tudi z ljudmi in njihovimi usodami. Za slednje jim je seveda vseeno, tako kot je bilo partijskim liderjem vseeno za ljudi, celo za del svojega naivnega članstva.

Pravijo, da se ta staro-udbovska organizacija skupaj s para-sovo napaja z denarjem, ki je pred sestopom partije z oblasti odšel na račune takratnega Saftija v Trst in iz katerega se financirajo tudi nekatere medijske usluge. Na te račune se je v začetku devetdesetih let zlil tudi del denarja, ki ga je bivša oblast pošiljala na zasebne račune nekaterih takrat menda uglednih partiji naklonjenih koroških Slovencev, večina pa je seveda poniknila. Šele prava preiskava frankfurtske podružnice Ljubljanske banke pa bo odgovorila na vprašanje, kdo in na kakšne načine ter za kaj je v preteklosti posegal po milijonih te banke na tujem. Zgodba je še vedno odprta, ker se je nihče ni resno lotil – ker pač to ni bilo v interesu struktur, ki so tudi v tej podružnici imele nekakšno udbovsko finančno napajališče.

Zadnjič mi je nekdo rekel, da ga ob vsem tem ne čudi, če bi o ”zmagi” po volitvah (ne na volitvah) odločale staru udbovske in para-sovine tajne organizacije. Te so že doslej večkrat poskušale suspendirati nekatere demokratične pridobitve slovenske pomladi, zdaj to intenzivno počenjajo z Jankovičevo listo Pozitivna Slovenija. Ker pa to ne bo zadostovalo, so preko večine medijev, ki jih obvladujejo, sprožili tudi akcijo za rehabilitacijo Boruta Pahorja in njegove SD, tistih torej, ki so dokazljivo Slovenijo zapeljali na katastrofalno stran ”semaforja.”

Vsakršen njihov ”vložek” v te volitve je menda opravičljiv: anonimke, laži, specialna vojna govoric in natolcevanj, posegi v zasebna življenja, blogovski psihopati in vse druge oblike diskreditacij in likvidacij. Potem pa še Spomenka Hribar, ki si res spet ni mogla kaj, da ne bi pred tokratnimi volitvami zaustavljala Janeza Janšo. V tekstu z naslovom ”Samo eden je čist kot solza” se umazano in obrekljivo sklicuje celo na nekega psihopatskega blogerja, kajti tudi njej pride vse prav, če so to umazane igre proti Janši in njegovi stranki in tistim, ki niso na njenih ideoloških pozicijah. Ženska, ki se že celo življenje sklicuje na visoka etična merila in vrednote, citira človeka, ki na svojih blogih piše največje izmišljene svinjarije o veliko posameznikih. S tem je Spomenka Hribar nase več kot simbolično prevzela avtorstvo tega zavrženega pisanja. In je ni nič sram.

Če se Kučanovemu krogu čez nekaj dni ne posreči, jih bo zgodovina izvrgla za več desetletij. In Slovencem ter državi bo to samo zelo koristilo.