bik Svet24.si

Od večne zvestobe do hude trme: Biki v sebi ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

ivan zidar grob pl Reporter.si

Skrivni zaklad Ivana Zidarja: razkrivamo ...

Sha’carri Richardson Ekipa24.si

Nikoli prej tako razgaljene?! Dres Američank za ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tudi Julija Timošenko podprla Janeza Janšo

Deli na:
Tudi Julija Timošenko podprla Janeza Janšo

Foto: Reuters

Nekdanja ukrajinska premierka in vodja ukrajinske opozicije Julija Timošenko je predsedniku SDS Janezu Janši poslala pismo podpore ob prihajajočih parlamentarnih volitvah.

Med drugim je v pismu poudarila, da je program SDS, ki se osredotoča na upravljanje kriznih razmer, program za prihodnost, ki bo lahko povrnil stabilnost in gospodarsko blaginjo. Vodja ukrajinske opozicije Julija Timošenko je tudi izrazila upanje, da bo SDS dosegla odličen rezultat na volitvah in oblikovala trdno parlamentarno večino. »V teh negotovih časih, ki jih preživlja Evropa, srečanje voditeljev Unije potrebuje tvoje vizionarske poglede,« je še zapisala Timošenkova.

Celoten neuraden prevod pisma Julije Timošenko

Dragi Janez,
Tebi in tvoji stranki izrekam prisrčno podporo na parlamentarnih volitvah 4. decembra 2011 v Sloveniji. Prepričana sem, da bodo tvoja prizadevanja in prizadevanja tvojih strankarskih kolegov za izgradnjo demokratične družbe, temelječe na evropskih vrednotah in načelih, Sloveniji in njenim državljanom prinesla uspešno in mirno prihodnost, ki si jo zaslužijo. Program SDS, ki se osredotoča na upravljanje kriznih razmer, je program za prihodnost, ki bo lahko povrnil stabilnost in gospodarsko blaginjo.

S posebnim zadovoljstvom ugotavljam, da najini stranki pripadata vplivni družini politične skupine Evropske ljudske stranke (EPP). Resnično upam, da boste dosegli odlične rezultate na volitvah in oblikovali trdno parlamentarno večino. V teh negotovih časih, ki jih preživlja Evropa, srečanje voditeljev Unije potrebuje tvoje vizionarske poglede.

Z iskrenimi pozdravi,
Yulia Tymoshenko