bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

stuttgart Ekipa24.si

Slovenec se seli k nekdanjemu prvaku bundeslige: ...

kosir1 Njena.si

Jure Košir izgubil očeta

goran dragic 22 mm Ekipa24.si

Nič ne bo z združitvijo Dončića in Dragića v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nevljudni Putin razjezil Ukrajince

Deli na:
Nevljudni Putin razjezil Ukrajince

Foto: Reuters

Obisk ruskega predsednika Vladimirja Putina v Ukrajini, katerega namen je bil krepitev meddržavnih odnosov, se je sprevrgel v pravo nasprotje, saj so vodilni ukrajinski politiki Putina označili za nevljudnega, ker je na srečanje z ukrajinskim predsednikom Viktorjem Janukovičem zamudil štiri ure.

Putin se je v četrtek z Janukovičem sestal v krimskem letovišču Jalta. Srečanje naj bi bilo poskus rešitve sporov glede ukrajinskega uvoza zemeljskega plina iz Rusije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Čeprav je ruski predsednik že krepko zamujal na srečanje, si je še vseeno vzel čas, da je pozdravil skupino ruskih motoristov, znanih pod imenom Night Wolves. Njihovih prireditev se je Putin v preteklosti že večkrat udeležil. Po klepetu s svojimi motorističnimi prijatelji je Putin le odšel na Jalto na srečanje.

"Predsednik Putin je presegel meje zamujanja. Raje se je srečal z motoristi in njihovimi prijatelji, s čimer je pokazal, kaj mu je pomembneje," je na Facebooku zapisal ukrajinski minister za izredne razmere Viktor Baloga. Ko pa se je Putin končno prikazal na srečanje, v pogovorih glede sporov o zemeljskem plinu ni niti za malo popustil, je dodal Baloga.

"Namesto da bi pohitel na srečanje, se je rajši ustavil na pijači z motoristi. Za moje pojme je to diplomatska klofuta in nevljudnost," pa je dejal nekdanji ukrajinski zunanji minister Volodimir Ogrizko.

Priznani ukrajinski komentator pa je dejal, da je Putin z obiskom motoristov želel ponižati Janukoviča in spodkopati ukrajinsko neodvisnost.