irena pan 1 Dobra karma

Znana novinarka verjame, da obstaja še veliko ...

profimedia-0586058472 Svet24.si

Vroča Elizabeth Hurley gola na snegu

jansa otroci urska insta Reporter.si

Kdo pri Janševih skrbi za otroka, ko Urška ...

testiranje, bris, koronavirus Svet24.si

Znane ponedeljkove številke, toliko novih ...

janez jansa pf1 Necenzurirano

Za Janševo vlado je najprej ekonomija, potem ...

sanja grohar z družino Njena.si

Sanja Grohar v hudih bolečinah

Suzana Kozel Njena.si

Novinarka Planet TV drugič postala mamica

Slovenija

Trije interesenti za Prevent, med njimi tudi aktualni solastnik

Deli na:

Pogovori ministrice za gospodarstvo Darje Radić z interesenti za vstop v Prevent Global in Prevent avtomobilski deli so zaključeni. Kot je pojasnila Radićeva, so interesenti trije, in sicer tako domači kot tuji, čeprav je zaenkrat popolna le ena vloga. V petek se bo ministrica posvetovala tudi s predsednikom vlade Borutom Pahorjem.

Pogovori ministrice za gospodarstvo Darje Radić z interesenti za vstop v Prevent Global in Prevent avtomobilski deli so zaključeni. Kot je pojasnila Radićeva, so interesenti trije, in sicer tako domači kot tuji, čeprav je zaenkrat popolna le ena vloga. V petek se bo ministrica posvetovala tudi s predsednikom vlade Borutom Pahorjem.

Ministrica, ki je o Preventu spregovorila na novinarski konferenci ob podpisu pogodbe za investicijski projekt Econyl v Ljubljani, imen zainteresiranih podjetij sicer ni želela razkriti, saj naj bi investitorji želeli v javnosti ostati neimenovani. Je pa povedala, da so trenutno interesenti trije, kar pa po njenih besedah ne pomeni, da se jim v petek ne more pridružiti še kakšen.

Radio Slovenija je sicer poročal, da so trije interesenti Boxmark Leather, ki v Kidričevem izdeluje usnjene prevleke za avtomobilske sedeže, pri drugi ponudbi naj bi šlo za novo podjetje na Hrvaškem, Prevent Creation Project, za katerim naj bi stal nesojeni strateški partner Preventa, nekateri pa naj bi namigovali, da se iz ozadja vključuje tudi Prevent Dev oz. njegov lastnik Nijaz Hastor, tretjo ponudbo pa naj bi oddala kanadski dobavitelj avtomobilske industrije Magna in francosko podjetje Michel Thierry, dosedanji tekmec Preventa. Ti dve se po poročanju radia zavzemata za ustanovitev novega podjetja, v katerega bi v začetku prek Posebne družbe za podjetniško svetovanje vstopila tudi država.

Kot je pojasnila Radićeva, se država ne bo opredeljevala do tega, kateri od treh interesentov za Prevent je najboljši. Po njenih besedah je to namreč delo stečajnega upravitelja. "Mi pa bomo ocenjevali, kdo od teh ponudnikov bo izpolnjeval pogoje, da bo dobil predvidene pomoči države," je pojasnila vlogo ministrstva. Med kriteriji presoje pa je Radićeva navedla število delovnih mest, časovno obdobje njihovega odpiranja, ali ima potencialni investitor zagotovljen posel ter sredstva za vlaganja.

Ministrica je poudarila še, da ministrstvo z nobenim od interesentov ne bo podpisovalo nobenih pogodb. "Mi bomo samo povedali, kakšni so instrumenti, s katerimi lahko pomagamo tem interesentom, na podlagi tega pa bodo tekli postopki naprej," je pojasnila. O možnostih državne pomoči se bo v petek posvetovala tudi s premierom Borutom Pahorjem, nato pa naj bi ugotovitve predstavila javnosti.

Je pa Radićeva izpostavila, da je država skozi ta proces razvila sistem instrumentov, ki bo od sedaj veljal za reševanje tovrstnih primerov, "za vse, ki lahko še sledijo". Razkrila pa je še, da je v stik z njo stopil tudi solastnik Preventa Nijaz Hastor. Poslal ji je namreč pismo, v katerem je pojasnil svojo plat zgodbe, je povedala.
Loading...