Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tragikomična pristranskost astrologinje Eme Kurent: Goloba blati z namigovanjem na psihopatijo, Janši napoveduje zmago

Deli na:
Tragikomična pristranskost astrologinje Eme Kurent: Goloba blati z namigovanjem na psihopatijo, Janši napoveduje zmago

Ema Kurent - Foto: Revija Zarja

»Čez štiri leta bo zmagala SDS in Janez Janša bo spet premier, to je pa zelo jasno nakazano v njegovi karti, tako da sklepam, da tejle vladi, ki se najavlja, ne kaže nič dobrega,« napoveduje astrologinja Ema Kurent.

»Ne bo jim štiri leta dovolj, da uredijo javno dostopno zdravstvo, recimo, in vse drugo, kar obljubljajo. Deset let rabijo, pravijo,« se je še obregnila ob novo oblast in napovedala, da je zdaj napočil čas za kolesarske proteste desničarjev v središču Ljubljane.

Kurentova svojo astrologijo očitno podreja svoji ideologiji. Podobno kot naj bi »karta« napovedovala zmago Janše, je nedavno razburila s z zapisom, v katerem je verjetnemu bodočemu premierju Robertu Golobu pripisala potencial za psihopata. Razlog pa naj bi bilo »dejstvo, da nima nobenega osebnega planeta v vodnih znamenjih«.

Pomanjkanje energije vode naj bi se pri Golobu, tako Kurentova, odrazilo v pomanjkanju empatije, sočutja, senzibilnosti, rahločutnosti, čustvene pretočnosti in ljubezni do sočloveka. »Psihopati so lahko zelo uspešni in se pogosto znajdejo na vrhu v menedžmentu in politiki,« je še namignila.

Njeno razlaganje je na portalu Metropolitan raztrgala avtorica Nataša Zupanc, ki je opozorila, da je početje Kurentove neetično, saj je šla Golobu pripisovat psihopatski potencial (kar so brž pograbili Golobovi nasprotniki) na podlagi delčka njegove astrološke natalne karte. »Nikoli se tovrstnih sodb ne postavlja na podlagi zgolj enega samega aspekta,« opozarja Zupančeva, ki je v dokaz trhlosti namigovanj Kurentove izpostavila še raziskave natalnih kart serijskih morilcev, med katerimi jih kar 70 odstotkov naj ne bi imelo aspektov, ki jih je Kurentova zlorabila za povezovanje Goloba s psihopatijo.

»Hkrati pa ima Robert Golob kar nekaj zares lepih aspektov med Luno in preostalimi planeti, ki pa jih Kurentova enostavno spregleda,« še izpostavlja Zupančeva.

Pristranskost Kurentov je šla v nos tudi komentatorjem, ki so ji očitali zlorabo podatkov v negativne namene, obrekovanje, sovražno mnenje, sramoto in desničarska zlorabo astrologije. Po razburjenju, ki ga je sprožil ta njen zapis, je na facebooku objavila zapis, v katerem je zanikala blatenje Goloba. »Najbrž ste spregledali, da nisem niti z besedo namignila, da je Golob dober ali slab človek.« To resda drži, a kakšen zaključek bo potegnil bralec njenega izvirnega zapisa, ki Kurentovi zaupa in obenem še ne mara Goloba?

Kurentovi so njeni komentatorji v brk vrgli še, da je popolnoma zgrešila s trditvijo, da naj bi bil Putin »miroljuben« in »pameten« politik. Iz njenih drugih zapisov na facebooku je sicer moč razbrati, da za vojno v Ukrajini prej krivi Američane na čelu s predsednikom Bidnom in ukrajinskega predsednika Zelenskega kakor pa tistega, ki je z napadom na Ukrajino dejansko začel sedanjo vojno. Češ, Zahod je kriv za Putina. »Izkoristil je trenutek in šokiral z invazijo, s katero želi zaščititi svoje 'brate', ne bo pa to šlo v neke ekstreme in prelivanje krvi,« je 25. februarja še zapisala o ruskem predsedniku in vojni v Ukrajini.

Še en biser je ponudila 21. februarja letos: »Kje je zdaj vojna? ? Čez vikend sem parkrat preučila to situacijo, nisem videla vojne med Rusijo in Ukrajino.« Tri dni kasneje so ruski tanki že drli čez mejo v Ukrajino, na Kijev in druga ukrajinska mesta pa so letele ruske rakete.