zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tožilstvo umaknilo obtožni predlog zoper Voduška

Deli na:
Tožilstvo umaknilo obtožni predlog zoper Voduška

Foto: Bobo

Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani je umaknilo obtožni predlog zoper Vladimirja Voduška, v katerem mu je očitalo, da kot direktor podjetja Info TV ni izplačeval plač zaposlenim v podjetju. Kot je izpostavila Voduškova odvetnica Tanja Roblek, je bilo podjetje v stečaju, zato to ni kaznivo dejanje

Tožilstvo je Vodušku v obtožnici očitalo, da je kot direktor podjetja Info TV storil kaznivo dejanje nespoštovanja pravic delavcev po pogodbi o zaposlitvi, šlo je za osem kaznivih dejanj, je pojasnila Roblekova. Ker delavci v tistem obdobju zaradi insolventnosti podjetja, nad podjetjem je bil predlagan stečaj, niso dobivali redno plač oz. so bili določeni stroški in plače izplačani z zamikom.

Tožilstvo je vztrajalo na obtožnem predlogu kljub dejstvu, da je sodišče enkrat že zavrnilo obtožni predlog, ker je pridobilo podatke, da je bilo podjetje takrat v prisilni poravnavi in kasneje v stečaju, je pojasnila Voduškova odvetnica. "Če nekdo ne plačuje delavcem vseh obveznosti iz pogodbe o zaposlitvi, ker jih ne more zaradi insolventnosti, to ne pomeni kaznivega dejanja," poudarja odvetnica.

Šlo je za ponovljeni postopek. Vodušek je bil enkrat že oproščen, a je bila oprostilna sodba na prvi stopnji razveljavljena, v ponovnem dokaznem postopku pa je obramba Voduška znova dokazovala, da je bilo podjetje v času, na katerega se je nanašal obtožni predlog, insolventno in ga je vodil prisilni upravitelj. Prav zato je tožilstvo obtožni predlog umaknilo, je pojasnila odvetnica.

Tožilstvo je Voduška preganjalo na podlagi kazenske ovadbe osmih zaposlenih v Info TV, je še pojasnila Voduškova odvetnica.