Revija Reporter
Slovenija

Tožilstvo za preprodajalce drog zahteva skupno več kot 100 let zapora

STA

26. nov. 2017 13:44 Osveženo: 13:45 / 26. 11. 2017

Deli na:

Na ljubljanskem okrožnem sodišču bodo v prihajajočem tednu predvidoma izrekli sodbo kriminalni združbi, ki naj bi tihotapila in preprodajala drogo, del njih pa naj bi tudi načrtoval rop Zorice Škrbić zaradi plena iz ropa sefov SKB.

Nadaljevalo se bo tudi sojenje Milanu Trivkoviću za sodelovanje pri ugrabitvi Škrbićeve.

Tožilstvo za domnevno združbo preprodajalce drog zahteva skupno več kot 100 let zapora

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani bo v ponedeljek predvidoma izrek sodbe združbi, ki naj bi do pred tremi leti tihotapila in preprodajala drogo v Sloveniji ter tujini. Posamezni člani združbe, v kateri naj bi imel glavno vlogo Senad Muhamedagić, naj bi bili med drugim vpleteni v prevoz več sto kilogramov kokaina iz Brazilije v Evropo z jadrnico. Kot so poročali mediji, naj bi se jadrnici med plovbo pokvaril motor in zlomil jambor, tako da je bolgarski skiper moral poklicati na pomoč. Še preden ga je rešila tovorna ladja, naj bi v morje vrgel ves kokain, ki ga je imel na krovu. Načrtovali naj bi še en podoben prevoz kokaina čez ocean, ki tudi ni bil v celoti uspešen.

Muhamedagić in še dva obtoženca naj bi tudi načrtovali rop Zorice Škrbić, partnerice roparja sefov banke SKB Dejana Vidmarja. Verjeli so namreč, da je denar iz sefov SKB zazidan v njenem stanovanju.

Tožilstvo za dvanajsterico obtoženih zahteva skupno 100 let in sedem mesecev zapora, 148.000 evrov denarne kazni, odvzem zasežene jadrnice, avtomobila in drugih predmetov. Za domnevnega vodjo združbe Muhamedagića sta tožilki predlagali 16 let in devet mesecev zapora ter 30.000 evrov denarne kazni, medtem ko se za ostale obtožene predlagane kazni gibljejo med pet in 12 let zapora.

Slatinski hotel Sava toži državo zaradi izgubljenega posla s prodajo mineralne vode

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je za torek razpisana obravnava v tožbi Hotela Sava iz Rogaške Slatine zoper državo, težki 26,6 milijona evrov. Hotel je leta 2008 od države dobil koncesijo za črpanje naravne mineralne vode s pogojem, da v treh letih zgradijo polnilnico. Hotel je to tudi storil, pa mu kmetijski ministrstvo ni priznalo blagovne znamke, zaradi česar vode niso smeli prodajati ne v Sloveniji, ne v tujini. Tako so se v upravi hotela odločili za tožbo zoper državo.

Zaradi domnevno ne dovolj skrbnega zdravljenja zahteva skoraj 800.000 evrov

Na Okrožnem sodišču v Novi Gorici bo v petek obravnava v tožbi 21-letne Sare Mikuž, ki od Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana zahteva skupno skoraj 800.000 evrov odškodnine in rente. Odškodnino zahtevajo tudi njeni svojci. V UKC Ljubljana se je zdravila po padcu s konja avgusta 2012, zaradi preležanin in poznejšega vnetja hrbtenjače pa postala paraplegičarka. Prepričana je, da v UKC Ljubljana niso zagotovili vseh ukrepov, ki bi preprečili vnetje hrbtenjače in s tem posledično hudih posledic in invalidnosti. V UKC Ljubljana njene očitke zavračajo.