Zaljubljena Naomi Odkrito.si

Zaljubljena Naomi Campbell

Bastian Schweinsteiger Ana Ivanovic Svet24.si

Priljubljena športnika prvič postala starša

tuširanje, prha, umivanje, kopanje Svet24.si

Balzam za lase uporabljate na napačen način!

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

ivica 1 Njena.si

Zvezde plešejo: Je res prestara za metanje po ...

Zala Đurić Ribič in Tanja Ribič Njena.si

Tanja Ribič odhaja v New York

Izjava dneva

Moja ocena je, da je ta proces popoln absurd, gre za pravdo o oslovski senci

Deli na:
Moja ocena je, da je ta proces popoln absurd, gre za pravdo o oslovski senci

Foto: arhiv Reporterja

Anton Rop po glavni obravnavi ponovnega sojenja zaradi obtožb o izdaji tajnih podatkov. Tožilstvo Ropa preganja, ker je leta 2007, ko je bil poslanec, takratnemu novinarju RTV Slovenija Vladimirju Vodušku razkril, da naj bi se pred slovenskimi parlamentarnimi volitvami leta 2004 Janša in Sanader dogovarjala o incidentih v Piranskem zalivu ter da o teh dogovorih obstajajo prisluhi.

"Moja ocena je, da je ta proces popoln absurd, gre za pravdo o oslovski senci," je dejal danes in opomnil, da je celo sodnica sama glede omemb tajnih dokumentov dejala, da so verjetno vsi v prekršku, tudi sama. Po njegovem mnenju sodnica ne ve, kaj sploh dela, očita ji tudi politično pristranskost. Sojenje pa je označil za balkanski proces, kjer "kadija toži in kadija sodi".

Po njegovem mnenju tožilstvo nima nobenega dokaza, da bi izdal kakršen koli dokument. "Celo očitajo mi, da sem izdal dokument, ki ga nikoli v življenju nisem videl," je dejal. Glede posnetka pogovora med Janšo in Sanaderjem pa je dejal, da "če se ugotovi, da ti dokazi obstojijo, bi morali preganjati tiste, ki so to počeli".

Pri tem je opozoril na sporočilo za javnost, ki so ga iz kabineta predsednika vlade izdali dan potem, ko je Vodušek objavil Ropovo izjavo. Kot je dejal, so takrat v kabinetu vlade navedli, da jim je Sova sporočila, da pri pregledu njihove dokumentacije ugotavljajo, da v njihovih bazah ni izsledka spremljanja mednarodnih zvez, kjer bi bil dokumentiran pogovor med Janšo in Sanadarjem. A je sodnica opozorila, da Rop tega sporočila ni pravilno povzel oz. ni upošteval, da se je takrat preverjala vsebina prisluha.

STA