Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Moja ocena je, da je ta proces popoln absurd, gre za pravdo o oslovski senci

Deli na:
Moja ocena je, da je ta proces popoln absurd, gre za pravdo o oslovski senci

Foto: arhiv Reporterja

Anton Rop po glavni obravnavi ponovnega sojenja zaradi obtožb o izdaji tajnih podatkov. Tožilstvo Ropa preganja, ker je leta 2007, ko je bil poslanec, takratnemu novinarju RTV Slovenija Vladimirju Vodušku razkril, da naj bi se pred slovenskimi parlamentarnimi volitvami leta 2004 Janša in Sanader dogovarjala o incidentih v Piranskem zalivu ter da o teh dogovorih obstajajo prisluhi.

"Moja ocena je, da je ta proces popoln absurd, gre za pravdo o oslovski senci," je dejal danes in opomnil, da je celo sodnica sama glede omemb tajnih dokumentov dejala, da so verjetno vsi v prekršku, tudi sama. Po njegovem mnenju sodnica ne ve, kaj sploh dela, očita ji tudi politično pristranskost. Sojenje pa je označil za balkanski proces, kjer "kadija toži in kadija sodi".

Po njegovem mnenju tožilstvo nima nobenega dokaza, da bi izdal kakršen koli dokument. "Celo očitajo mi, da sem izdal dokument, ki ga nikoli v življenju nisem videl," je dejal. Glede posnetka pogovora med Janšo in Sanaderjem pa je dejal, da "če se ugotovi, da ti dokazi obstojijo, bi morali preganjati tiste, ki so to počeli".

Pri tem je opozoril na sporočilo za javnost, ki so ga iz kabineta predsednika vlade izdali dan potem, ko je Vodušek objavil Ropovo izjavo. Kot je dejal, so takrat v kabinetu vlade navedli, da jim je Sova sporočila, da pri pregledu njihove dokumentacije ugotavljajo, da v njihovih bazah ni izsledka spremljanja mednarodnih zvez, kjer bi bil dokumentiran pogovor med Janšo in Sanadarjem. A je sodnica opozorila, da Rop tega sporočila ni pravilno povzel oz. ni upošteval, da se je takrat preverjala vsebina prisluha.

STA