dakota johnson Dobra karma

Ganljivo priznanje slavne igralke: na terapijah ...

princ charles, meghan markle, princ harry Svet24.si

FOTO: Harry in Meghan pokazala Archieja, princ ...

Zmago Jelinčič, Monika Jelinčič Reporter.si

Bivši sosed o Zmagu Jelinčiču: Nekoč je ...

igor zorčič Svet24.si

Poslanci še ne bodo odločali o Zorčičevi ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

polona-kranjc Njena.si

Nova drama: Šokanten izbruh mirne Polone

Tinkara Kovač Odkrito.si

Kdo bo nastopil na letošnjih Melodijah morja in ...

Slovenija

Tonin in Mahnič si lahko oddahneta, tožilci ju ne bodo preganjali

Deli na:
Tonin in Mahnič si lahko oddahneta, tožilci ju ne bodo preganjali

Minister za obrambo Matej Tonin. - Foto: Bobo

Tožilstvo je zavrglo dve kazenski ovadbi Nacionalnega preiskovalnega urada, prvo proti ministru za obrambo Mateju Toninu zaradi izdaje podatkov glede arbitražnega sporazuma in drugo proti Toninu in državnemu sekretarju Žanu Mahniču zaradi domnevnih nepravilnosti na Komisiji za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, poroča portal Nova24TV.

Ljubljansko okrožno državno tožilstvo je lani prejelo kazenski ovadbi zoper obrambnega ministra Tonina in državnega sekretarja za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Žana Mahniča.

Zaradi domnevnih nepravilnosti v poslanski vlogi pri vodenju prejšnje komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) sta bila ovadena zaradi ponarejanja uradnih listin in zlorabe uradnega položaja, Tonin kot takratni predsednik Knovsa pa še zaradi izdaje tajnih podatkov.

Tonin je takrat kot predsednik Knovsa izdal odredbo za nadzor na obveščevalno-varnostni službi ministrstva za obrambo, Mahnič pa je ta nadzor opravil. Nadzor naj bi se takrat zgodil zato, ker je Knovs ugotovil, da naj bi takratni obrambni minister Karl Erjavec zlorabil vojaško obveščevalno službo, da je lahko razrešil poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske Miho Škerbinca, še piše Nova24TV.

Loading...