UVODNA rudnik radomlje frantar zabret Igor Kupljenik Svet24.si

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 ...

lev Svet24.si

Popoln vodič po znamenju leva in njegovo vladanje...

schellenburg Necenzurirano

Kdo je plačal 8 tisoč evrov za kvadrat v ...

iztok seljak Saso Radej Reporter.si

»Do konca sprijeno!« Nemoralni slovenski ...

celje Ekipa24.si

S kom v 3. krogu evropskih kvalifikacij? Če ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

nika prevc pm Ekipa24.si

Nika Prevc je zablestela kot še nikdar! Naša ...

Slovenija

To so nove veleposlanice Slovenije

Deli na:
To so nove veleposlanice Slovenije

Alenka Suhadolnik - Foto: mediaspeed

Vlada je na seji v četrtek imenovala nove vodje veleposlaništev in konzularnega predstavništva, danes poroča portal N1, ki se sklicuje na neuradne informacije. Nova veleposlanica v Alžiriji naj bi postala Urška Kramberger Mendek, v Etiopijo naj bi odšla Kristina Radej, v Moskvo pa Alenka Suhadolnik. Menjava se obeta tudi v Celovcu.

Na novo odprto veleposlaništvo v Alžiru bo predvidoma odšla Kramberger Mendek, ki trenutno na ministrstvu za evropske in zunanje zadeve po pooblastilu vodi sektor za koordinacijo skupne zunanje in varnostne politike ter skupne varnostne in obrambne politike. Kramberger Mendek doslej veleposlaniškega mesta še ni zasedala. Trenutno je začasni odpravnik poslov v Alžiriji Bogdan Batič.

Kot prva vodja slovenskega veleposlaništva v Adis Abebo odhaja Radej, ki je bila v preteklosti veleposlanica v Teheranu. Trenutno je v Etiopiji začasna odpravnica poslov Vesna Dolinšek.

Jeseni naj bi se menjava zgodila še v Moskvi, saj se bo morala sedanja veleposlanica Darja Bavdaž Kuret vrniti v domovino. Po zakonodaji lahko namreč diplomat vodi predstavništvo ali konzulat le do dopolnjenega 68. leta starosti. V Rusiji naj bi jo nasledila Suhadolnik, ki je trenutno veleposlanica na Kitajskem, mandat pa se ji izteka.

Vlada je poleg tega za novo generalno konzulko v Celovcu potrdila sedanjo vodjo sektorja za javno diplomacijo in mednarodno sodelovanje v kulturi Majo Balant Slobodjanac, še poroča N1.