profimedia-0226923653 Svet24.si

Z ukradenim avtobusom bežal iz demokracije v ...

modras,ugriz, roka, iški vintgar Svet24.si

V Iškem vintgarju ga je ugriznil modras. Otekla ...

Jurij Krč Necenzurirano

Krč iz T-2 premagal Kolektor: ceno spustili za ...

1663830343-dsc-5075-01 Reporter.si

Kako pada gledanost oddaj na nacionalni TV: vedno ...

luka doncic gabriela anamaria Ekipa

Topijo se srca, fotka je hit: Takole 10-mesečna ...

Tim in Tina Njena.si

Kmetija: To je lepa plesalka, ki ljubi Tima Novaka...

albert riera Ekipa

Albert Riera brutalno iskren po evropskem porazu: ...

Izjava dneva

To je nekaj divjega in drastičnega; vsakršen odpor proti komunistični revoluciji hočejo kriminalizirati

Deli na:
To je nekaj divjega in drastičnega; vsakršen odpor proti komunistični revoluciji hočejo kriminalizirati

Matija Ogrin - Foto: Primož Lavre

Matija Ogrin, predsednik Nove slovenske zaveze, o noveli zakona o javnem redu in miru, katere namen naj bi bil prepoved poveličevanja nacizma in fašizma

Vladajoča koalicija želi v tem zakonu izrecno našteti vse skupine, domobrance, vaške staže in druge formacije, ki so se tako ali drugače zoperstavljale komunistični revoluciji in jih izrecno obsoditi kot domnevno kolaborantske organizacije. To je srčika stvari. Oni hočejo črno na belem izrecno obsoditi vsakršen odpor proti komunistični revoluciji in ga kriminalizirati.

To je nekaj divjega in drastičnega. Tega niso storili nobeni prejšnji vojni zakoni, ampak so ravnali bolj v rokavicah. Tam je levica delala tako, da je žrtve komunizma izključila iz veljave zakonov in jih postavila v pravni vakuum, tako, da se jih ni videlo. Npr. so v zakonu o žrtvah vojnega nasilja izrecno zapisali, da tisti, ki so prostovoljno ali poklicno sodelovali na strani agresorja ne morejo veljati za žrtve vojnega nasilja in so jih s tem izključili iz moči slovenskega prava.

Tako je ravnala prejšnja generacija komunistov, ki so vedeli, kaj je res. S tem so manipulirali po svoje. Ti mlajši se zdijo bolj agresivni, ker površno vedo, kaj se je dogajalo, predvsem pa imajo neizmerno slo po oblasti in obvladovanju. In za njih je resničnost nezanimiva, njih ne brigajo ti strašni zločini, v tem vidijo predvsem sredstvo za manipulacijo in hočejo to zlo dela z zakonom zanikati.

Domobrance in vaške stražarje se skuša zdaj ponovno drastično kriminalizirati, jih postaviti »nota bene« kot kolaborantske skupine, ki so, kot piše v zakonu, sodelovale z okupatorji pri okupaciji slovenskega ozemlja. To je strašna obsodba. To je narejeno iz nekega radikalnega prezira do žrtev in radikalnega prezira do slovenske realnosti. Lahko bi rekli, da je prezir s tem dobil svoj zakon v Sloveniji. Ta prezir bo povzročil nove hude napetosti v Sloveniji.

RADIO OGNJIŠČE