severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Slovenija

To so državni sekretarji novih ministrov

Deli na:
To so državni sekretarji novih ministrov

Premier Robert Golob v DZ - poslanci so potrdili imenovanje Jožeta Novaka za ministra za naravne vire in prostor ter Franca Propsa za ministra za javno upravo. - Foto: DZ/Matija Sušnik

Vlada je včeraj po potrditvi novih ministrov na dopisni seji imenovala nove državne sekretarje v ministrstvih za javno upravo ter za naravne vire in prostor. Državna sekretarka na slednjem je postala Lidija Kegljevič Zagorc, medtem ko bosta na ministrstvu za javno upravo državna sekretarja še naprej Mojca Ramšak Pešec in Jure Trbič.

Potem ko je DZ je včeraj potrdil Jožeta Novaka za ministra za naravne vire in prostor ter Franca Propsa za ministra za javno upravo, je vlada imenovala še državne sekretarje v obeh ministrstvih.

Jože Novak je bil doslej državni sekretar na ministrstvu za naravne vire in prostor, z imenovanjem na ministrski položaj mu je ta funkcija prenehala in nanj je vlada imenovala Lidijo Kegljevič Zagorc.

Kegljevič Zagorc je po izobrazbi univerzitetna diplomirana inženirka gradbeništva. Doktorirala je s področja investicijskih procesov, prostorskih investicij, njihove obravnave ter vrednotenja, trenutno pa je članica uprave Darsa, so po dopisni seji vlade sporočili z urada za komuniciranje (Ukom).

Na ministrstvu za javno upravo pa tudi pod novim ministrom Propsom državna sekretarja ostajata Mojca Ramšak Pešec in Jure Trbič. Vlada ju je namreč danes najprej razrešila in nato ponovno imenovala na položaj.