evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To je naslednji veliki nepremičninski projekt države: bodo tudi pri njem letele glave?

Deli na:
To je naslednji veliki nepremičninski projekt države: bodo tudi pri njem letele glave?

Fotografija je simbolična. - Foto: Sašo Švigelj

Ministrstvo za javno upravo je objavilo javni poziv promotorjem k oddaji vlog o zainteresiranosti za izvedbo javno-zasebnega partnerstva za projektiranje, gradnjo in upravljanje poslovne stavbe za potrebe državnih organov v Parmovi ulici v Ljubljani. Rok za oddajo vlog se izteče 31. maja ob 12. uri, odpirali jih bodo 5. junija ob 11. uri.

Ministrstvo za javno upravo namerava v Ljubljani, kjer deluje več državnih organov v najetih prostorih, precej pa jih deluje tudi na več lokacijah, urediti dolgoročno gospodarno prostorsko rešitev z novogradnjo objektov, namenjenih različnim državnim organom, je razvidno iz objavljenega javnega poziva, v katere ministrstvo za javno upravo nastopa kot javni partner.

Ministrstvo želi novogradnje načrtovati fleksibilno zaradi prilagajanja vsakokratnemu uporabniku načrtovanih prostorov. Uporabniki načrtovanih prostorov trenutno niso določeni, poleg tega pa se predvideva, da se bodo uporabniki v času življenjske dobe objekta spreminjali.

Kot je še navedeno v javnem pozivu, je izhodišče javnega partnerja pri navedenem projektu iskanje zasebnega partnerja, ki bi z izvedbo javno-zasebnega partnerstva financiral in zgradil poslovne stavbe za potrebe državnih organov na Parmovi ulici v Ljubljani, z dodatnim programom, s čimer bi v upravljanje in trženje za določen čas prevzel poslovne stavbe za potrebe državnih organov na Parmovi ulici v Ljubljani in gostinski del.


Izhodišče je informativne narave in ga potencialni promotorji lahko prilagodijo svojim videnjem projekta. Prav tako je dodatni program informativne narave, potencialni promotorji lahko predlagajo drug program, ki pa mora zadostiti javnim potrebam, je razvidno iz javnega poziva.

V vlogi o zainteresiranosti za izvedbo javno-zasebnega partnerstva morajo promotorji med drugim predstaviti rešitve za dosego razpisanih ciljev in ekonomsko oceno projekta.

Zainteresirani lahko vprašanja v zvezi z javnim pozivom na ministrstvo naslovijo najkasneje do 28. maja do 12. ure.

So pa informacije o načrtovanem projektu razvidne tudi iz natečajne naloge za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za projekt poslovne stavbe za potrebe državnih organov na Parmovi ulici v Ljubljani z arhitekturno in krajinsko ureditvijo, ki je iz junija 2023, izdelal pa jo je AB-biro iz Ljubljane. V njej je kot ciljna vrednost naložbe naveden znesek 50,8 milijona evrov brez DDV.