Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ali ministrico Sanjo Ajanović Hovnik iz ozadja ruši razrešeni državni sekretar Urban Kodrič?

Deli na:
Ali ministrico Sanjo Ajanović Hovnik iz ozadja ruši razrešeni državni sekretar Urban Kodrič?

Urban Kodrič je na državnozborskih volitvah na listi Gibanja Svoboda nastopil v volilnem okraju Slovenske Konjice, kjer je dobil 26,53 odstotka glasov, kar je bilo predzadnje mesto na listi v mariborski volilni enoti. - Foto: FB

V ozadju zgodbe o spornem potovanju ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik v New York se po naših virih skriva maščevanje njenega nekdanjega državnega sekretarja Urbana Kodriča, ki ga je po sporu z ministrico vlada razrešila 24. avgusta.

Kodrič je bil kot državni sekretar pristojen za področje javnega naročanja, javnega sektorja, plačnega in uslužbenskega sistema, stvarnega premoženja, usposabljanja javnih uslužbencev, uradniškega sveta, inšpekcijskega sveta in inšpekcijske službe ter generalnega sekretariata ministrstva. Skupaj z ministrico se je pogajal z reprezentativnimi sindikati javnega sektorja in je bil tudi njen namestnik v vladni pogajalski skupini.

Na državnozborskih volitvah je na listi Gibanja Svoboda nastopil v volilnem okraju Slovenske Konjice, kjer je dobil 26,53 odstotka glasov, kar je bilo predzadnje mesto na listi v mariborski volilni enoti. Po rodu je iz Zreč, kjer je leta 2003 začel svojo poklicno kariero v občini. Nato pa je več kot 17 let delal na Tržnem inšpektoratu na Primorskem, kjer živi zadnja leta.

Od tam tudi najbrž pozna novinarko TV Slovenija Eugenijo Carl, ki je prva poročala o spornem potovanju ministrice Ajanović Hovnikove na konferenco o trajnostnem razvoju, ki je julija potekala v New Yorku. Poleg štirih tesnih sodelavk je ministrico spremljal tudi njen mož Danilo Hovnik, ki pa si je po zatrjevanju ministrice vse stroške plačal sam. Delegacija ministrstva pa je v dveh tednih potrošila kar 33.000 evrov davkoplačevalskega denarja.

Foto: FB - Urban Kodrič je po rodu iz Zreč, kjer je leta 2003 začel svojo poklicno kariero v občini. Nato pa je več kot 17 let delal na Tržnem inšpektoratu na Primorskem, kjer živi zadnja leta.

Zagotovo vse podrobnosti razkošnega potovanja ministrice in njenih najožjih sodelavk pozna njen donedavni državni sekretar Kodrič, saj je bil do svoje razrešitvi pristojen za to področje. Razlogi njegovega spora z Ajanović Hovnikovo nam niso znani.

Po njegovi razrešitvi ga je s 1. septembrom nasledila Mojca Ramšak Pešec, ki je mesto državne sekretarke na ministrstvu že zasedala v času vlade Marjana Šarca, in sicer od oktobra 2018 do marca 2020, ko je bil minister za javno upravo Rudi Medved.