GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To ni naš problem: Levica o konfliktu med Golobom in Bobnarjevo

Deli na:
To ni naš problem: Levica o konfliktu med Golobom in Bobnarjevo

Luka Mesec - Foto: Primož Lavre

Koordinator Levice in podpredsednik vlade Luka Mesec ob zaostritvi odnosom med notranjo ministrico Tatjano Bobnar in premierjem Robertom Golob pravi, da se v to ne bo vmešaval, želi pa, da se "ta stvar čim prej uredi". Spor sicer ne bo vplival na odnose med Levico in Svobodo, je dejal na današnji novinarski konferenci.

Mesec je na novinarski konferenci, na kateri so sicer predstavljali delo bodočega ministrstva za solidarno prihodnost, dejal, da je s predsednikom vlade o tem govoril, vsebine pogovora pa ne bo razkrival. "Javno povem predvsem to, da želim, da se ta stvar uredi in da se čim prej akterja med seboj pogovorita na ustrezen način," je dejal.

Izpostavil je, da ni akter v tem sporu, zato se vanj ne more in ne misli vmešavati, niti na kakršenkoli način v njem ne bo udeležena Levica. "To je pač spor med notranjo ministrico in predsednikom vlade in bom prepustil, da se na tej ravni tudi razreši," je dejal.

Na vprašanje o delu Bobnarjeve pa je ponovil svojo oceno, da se mu zdi strokovna. "Njeno delo ocenjujem pozitivno," je navedel. Na vprašanje ali bi morebiten odhod Bobnarjeve karkoli pomenil za odnose v koaliciji pa je odločno odgovoril, da ne.



Notranja ministrica Tatjana Bobnar se je sicer znašla v središču vse glasnejših ugibanj, da bi ob uveljavitvi sprememb zakona o vladi prišlo še do drugih menjav v Golobovi ministrski ekipi.

Bobnarjeva na vladi ni uspela ravno s predlogom za imenovanje Boštjana Lindava na mesto generalnega direktorja policije s polnim mandatom. Po vnovičnem imenovanju Lindava kot v. d. generalnega direktorja je ministrica v izjavi za medije pretekli petek poudarila, da se mora politika končati pred vrati generalnega direktorja policije. Na tem stališču pa bo vztrajala, četudi jo bo to stalo ministrskega mesta, je napovedala.

Predsednik vlade Robert Golob je po sestanku z Bobnarjevo sporočil, da se "razhajata glede očitkov o politizaciji dela policije". Od v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava do srede pričakuje pojasnila, kdo in kdaj je v času mandata te vlade izvajal politični pritisk nanj ali na policijo, vključno z ministrico za notranje zadeve Tatjano Bobnar, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.