mh370, malezijsko letalo Svet24.si

Bodo eni največjih skrivnosti letalske industrije...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

karin1 Svet24.si

Je ženskam v igralskem poklicu težje kot ...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

squid-game Odkrito.si

Obsojen na smrt, ker je gledal Squid Game

masle padec Ekipa24.si

ZMRAZI DO KOSTI! Slovenski skakalec utrpel ...

Slovenija

Slaba kontrola PCT: veliki trgovski centri slabo preverjajo izpolnjevanje pogoja PCT

Deli na:
Slaba kontrola PCT: veliki trgovski centri slabo preverjajo izpolnjevanje pogoja PCT

Pripravite potrdilo PCT! - Foto: Primož Lavre

Nič več ni tako, kot je bilo še na začetku novega vala epidemije septembra, ko potrdila o izpolnjevanju pogoja PCT niso dosledni preverjali. Zdaj so redarji na vseh vhodih večjih trgovin in bencinskih servisov. V restavracijah in lokalih, kjer so že imeli bližnja srečanja z inšpektorji, postrežba brez potrdila PCT ni mogoča.

Še vedno se seveda  lahko zgodi, da se izognemo preverjanju, če smo med stalnimi gosti in kupci ter vredni zaupanja, lahko tudi poskusimo z nasmeškom in izgovori. Sicer je še vedno najtežje preverjati izpolnjevanje pogojev v večjih nakupovalnih središčih ob urah, ko tja pride največ kupcev. Kako bi bil lahko nadzor bolj poostren?

Kako dosleden je lahko en sam redar na glavnem vhodu v City Park v nakupovalnem centru BTC?  Kakšen nadzor je v trgovinah Big Beng in Merkur? V  kateri blagovni center je zelo težko  vstopiti brez potrdila?

Razloge, zakaj po trgovinah za pregledovanje PCT večinoma zaposlujejo redarje, med njimi so v glavnem študentje, nam je pojasnil eden od mlajših varnostnikov, ki zdaj pregleduje PCT v eni od znanih trgovin. Kakšno izkušnjo je imel ob srečanju s policistom, ki ni hotel pokazati potrdila? Kako pogosto prihaja do težav s kupci, kakšnih očitkov je deležen in kdo so tisti, ki najbolj nasprotujejo nadzoru?Kako dosledni so pri preverjanju potrdil PCT v Ljubljani in tudi drugod po Sloveniji, denimo v Novem mestu?

»Kavica je najboljša doma, v lokalih pa zdaj ni najbolj varno, nikoli ne veš, še najbolje veš le zase,« je povedal Novomeščan Božo Mijajlovič. Kje v Novem mestu se dnevno soočajo z bolj problematičnimi gosti in kaj vse so nam ob naključnih srečanjih povedali natakarji in gosti lokalov in restavracij?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...