cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tina Maze med kandidati za prestižne laureuse

Deli na:
Tina Maze med kandidati za prestižne laureuse

Foto: Reuters

Slovenska alpska smučarka Tina Maze, dobitnica velikega kristalnega globusa v prejšnji sezoni 2012/13 in dvakratna olimpijska zmagovalka, je med šestimi izbrankami, ki se bodo danes potegovale za najprestižnejše športno priznanje na svetu, laureus. Podelitev bo danes ob 14. uri po slovenskem času v malezijskem Kuala Lumpurju.

Za športnico leta se poleg Mazejeve potegujejo še nemška nogometašica Nadine Angerer, ameriška plavalka Missy Franklin, jamajška atletinja Shelly Ann Fraser Pryce, ruska atletinja Jelena Isinbajeva in ameriška teniška igralka Serena Williams.

V moški konkurenci so nominiranci atleta Usain Bolt, zvezdnik iz Jamajke, in Britanec Mo Farah, ameriški košarkar LeBron James, španski teniški igralec Rafael Nadal, portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo ter nemški dirkač formule 1 Sebastian Vettel.

Med ekipami pa imajo možnost za nagrado ragbi reprezentanca Nove Zelandije, nogometaši Bayerna iz Münchna, brazilska nogometna reprezentanca, ameriška dvojčka Bob in Mike Bryan, ki nastopata v tenisu, košarkarji Miamija Heata ter avstrijsko moštvo formule 1 Red Bull.

Lani sta nagradi za športnika leta prejela britanska sedmerobojka Jessica Ennis in Usain Bolt.

Mazejeva je prva v slovenski zgodovini, ki bi lahko osvojila nagrado za najboljšo športnico leta. To podeljujejo od leta 2000. Jamajška atletska zvezdnica Merlene Ottey, ki je nastopala tudi za Slovenijo, je bila leta 2011 med kandidatkami za povratnico leta, med posebnimi dosežki pa sta bila nominirana leta 2001 ekstremni smučar Davo Karničar, leta 2003 pa ultramaratonski plavalec Martin Strel.