Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zadrska družina slovenskega državljana obtožila prevare

Deli na:
Zadrska družina slovenskega državljana obtožila prevare

Zadrska družina, ki ji čez dva dni grozi deložacija iz družinske hiše, je danes slovenskega državljana obtožila, da je s prevaro poskusil postati lastnik njihove nepremičnine. Kot so pojasnili, je lastnica hiše slovenska državljanka, omenjeni slovenski državljan pa ni imel pravice zahtevati deložacije.

"Smo žrtve organiziranega kriminala," je izjavo hčere bivših lastnikov sporne hiše povzela hrvaška tiskovna agencija Hina.

Na današnji novinarski konferenci v Zadru je hči pokazala tudi potrdilo o lastništvu, ki dokazuje, da je lastnica hiše slovenska državljanka in ne slovenski državljan oz. njegovo podjetje "Boškarija gradnja".

"Se pravi, da smo prevarani. Slovenski državljan nam je poskusil prodati hišo. Slišala sva se prejšnjo soboto, ko še nisem vedela, da hiša ni njegova. Poskusila sem znižati ceno na 70.000 evrov, on pa je povedal, da je njegova zadnja ponudba 90.000 evrov," je povedala.

Trditve o lastništvu slovenske državljanke je družina Vukić preverila v zemljiških knjigah zadrskega občinskega sodišča. Slovenski državljan je kupil hišo na ponovljeni javni dražbi leta 2008, za katero zadrska družina trdi, da je bila prav tako nezakonita.

Pogodba med slovenskim državljanom in slovensko državljanko je bila podpisana februarja letos, je preveril znani hrvaški odvetnik Zvonimir Hodak, ki brezplačno pomaga zadrski družini. Slovenska državljanka naj bi za hišo plačala 40.000 evrov, kolikor je zanjo na javni dražbi plačal tudi slovenski državljan.

Zadrska družina trdi, da se je slovenski državljan lažno predstavil kot lastnik hiše in da je oškodoval tudi hrvaški državni proračun, ker je nezakonito zahteval deložacijo, ki so jo izvedli 8. novembra letos.

Deložacija je pritegnila veliko pozornost medijev, saj so morali posredovati pripadniki posebnih enot hrvaške policije, ki so prijeli 21 oseb zaradi pasivnega upiranja izvajanju odločitve sodišča.

Po dramatični deložaciji je istega dne sledil preobrat, ker je slovenski državljan družini ponudil, naj ostane v hiši do 28. novembra ter jo kupi za 90.000 evrov. Hrvaški mediji so poročali, da je zadrska družina hišo izgubila zaradi neplačevanja davkov in bančnih dolgov.