nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Po slovenskih škofijah danes maše za domovino

Deli na:
Po slovenskih škofijah danes maše za domovino

Foto: Bobo

Državni praznik samostojnosti in enotnosti bodo v Cerkvi na Slovenskem danes praznovali z mašami za domovino. Kot so zapisali na strani Slovenske škofovske konference, bodo škofje pri bogoslužjih slovenski narod in državnike priporočili Bogu, da bi še naprej zvesto ohranili tako zaželeni dar samostojnosti in enotnosti.

Po slovenskih škofijah se bodo tako danes v stolnih cerkvah zvrstile maše za domovino. Ob 9.30 se bo maša za domovino, ki jo bo daroval nadškof Marjan Turnšek, začela v mariborski stolnici. V novomeški stolni cerkvi bo maša pol ure prej, daroval jo bo škof Andrej Glavan.

Ob 10. uri bo mašo v murskosoboški stolnici vodil škof Peter Štumpf. Ob isti uri bo v cerkvi sv. Štefana v Vipavi maševal upokojeni koprski škof Metod Pirih, koprski škof Jurij Bizjak pa uro kasneje v cerkvi sv. Štefana v Zanigradu in nato ob 18. uri v cerkvi sv. Štefana v Postojni.

Popoldne se bodo na maši za domovino zbrali tudi v celjski škofiji. Mašo v stolni cerkvi bo ob 15. uri vodil škof Stanislav Lipovšek. Ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik bo mašo za domovino daroval ob 18. uri pri sv. Jakobu na Brezovici v župniji Sv. Katarina - Topol.

Ljubljanski nadškof Anton Stres je mašo za domovino daroval že 20. decembra v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani, so še zapisali na straneh škofovske konference.

V evangeličanski cerkvi posebnega bogoslužja za domovino ne pripravljajo. Za domovino so molili pri nedeljskem bogoslužju.