marjan šarec, robert golob Svet24.si

Če se s to pomočjo reši eno otroško ...

test Svet24.si

Za prvi spolni odnos ni nikoli prepozno, lahko pa ...

52-poljansek_2013 Necenzurirano

Pidovski tajkun prodaja podjetje, ki služi ...

jansa logar bobo1 Reporter.si

Logar Janši počasi, a vztrajno načenja živce: ...

rogaška celje Ekipa24.si

Bizarno! 'Nagice', poljubi deklet ... Takšna ...

Jama Revija Stop

Strašanski občutki groze in veliko smeha

luka doncic dallas Ekipa24.si

Kakšen odgovor Dončića in Dallasa vsem kritikom...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tarča: Razvpiti nevrokirurg Roman Bošnjak je stric Urške Bačovnik; Janša: Tarča in Golob sekata mimo

Deli na:
Tarča: Razvpiti nevrokirurg Roman Bošnjak je stric Urške Bačovnik; Janša: Tarča in Golob sekata mimo

Janez Janša in soproga Urška Bačovnik Janša - slednja naj bi bila v sorodu z razvpitim nevrokirurgom Romanom Bošnjakom. - Foto: Bobo

Nevrokirug Roman Bošnjak, vpleten v domnevno korupcijsko afero v UKC Ljubljana, naj bi bil stric Urške Bačovnik Janša, soproge prvaka SDS Janeza Janše, je na twitterju objavila ekipa oddaje Tarča. Kmalu zatem se je odzval Janša, ki pravi, da njegova žena ni Bošnjakova nečakinja, je pa z njim v daljnem sorodu.

Bošnjak naj bi po poročanju POP TV od tuje državljanke, ki je UKC Ljubljana plačala 27.000 evrov za poseg v sklopu samoplačniških storitev, hotel še nakazilo dodatnih 6000 evrov zasebnega honorarja na račun agencije v Hongkongu.

Zaradi afere je Bošnjak odstopil z mesta predstojnika nevrokirurške klinike, premier Robert Golob pa je pred dnevi v oddaji 24UR zvečer namignil, da je Bošnjak povezan z vsaj enim pomembnim politikom. »Bi bil pa presenečen, če bi se izkazalo, da je mogoče oseba, o kateri govorite, v sorodstvu s kakšnim političnim veljakom,« je dejal Golob.

Ekipa Tarče je prepričana, da je odkrila veljaka – Roman Bošnjak naj bi bil stric Urške Bačovnik Janša. »Po informacijah Tarče je politik, ki ga je premier navajal v povezavi s kirurgom Romanom Bošnjakom, nihče drug kot Janez Janša. Njegova soproga Urška Bačovnik je namreč Bošnjakova bližnja sorodnica: nečakinja. Zakaj je premier to informacijo navrgel, ni jasno,« so zapisali na twitterju.

Na trditev Tarče se je odzval Janez Janša in zanikal bližnje sorodstvo svoje žene z Bošnjakom. "Moja soproga Urška Bačovnik Janša NI nečakinja kirurga Romana Bošnjaka oziroma njegova bližnja sorodnica. Res pa je njena mama njegova daljnja sorodnica," je tvitnil.