joža primožič, direktor, zdravstveni dom gornja radgona Svet24.si

Družinska ambulanta je v Gornji Radgoni samo še ...

abortion1 Svet24.si

Francozi kot prvi na svetu v ustavo vpisali ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To je zmagovalec 58-milijonskega projekta Aste ...

vila sd levstikova pl1 Reporter.si

»Ukradena« vila za štiri milijone! Razkrivamo ...

goran dragic af Ekipa24.si

Kakšna fotka z boljšo polovico: Dragić ...

tomažič, delovna-akcija Njena.si

Največja prenova doslej: Delovna akcija na pomoč...

maribor domzale Ekipa24.si

Kazen dovolj motivirala Mariborčane, tako da so ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Je bil Janšev gostitelj na Dunaju razvpiti idrijski tajkun, ki ga je zaradi streljanja na sosedovega psa razorožila policija?

Deli na:
Je bil Janšev gostitelj na Dunaju razvpiti idrijski tajkun, ki ga je zaradi streljanja na sosedovega psa razorožila policija?

Edvard in Ivica Svetlik z Urško Bačovnik Janša in Janezom Janšo na dunajskem opernem plesu. - Foto: Instagram

Je bil Janez Janša s soprogo Urško Bačovnik Janša minuli teden na dunajskem opernem plesu gost znanega idrijskega tajkuna Edvarda Svetlika?

Portal Siol je opozoril, da je Svetlik, nekdanji šef idrijske Hidrie, ki se danes ukvarja predvsem s pridelovanjem vina v Vipavski dolini, na instagram profilu Svetlik Wine objavil fotografijo, na kateri s soprogo Ivido pozira z Janšo in Urško Bačovnik.

»Ponosen sem, da sem bil povabljen na dunajski operni ples 2024,« je Svetlik zapisal pod fotografijo, očitno posneto v eni od lož dunajske opere. Najem lože je letos sicer stal med 14.000 in 24.500 evrov. Svetlik si to vsekakor lahko privošči, saj je njegova družina na Managerjevi lestvici najbogatejših Slovencev s 74 milijoni evrov premoženja uvrščena na 32. mesto.

Svetlik po umiku od aktivnega vodenja Hidrie (njegova družina je še vedno največji, a ne več večinski lastnik družbe) veliko časa prebije na svojem posestvu vasi Kamnje, kjer prideluje rebulo. Nazadnje je bil v medijih prav zaradi dogodka v tem kraju, kjer je prišlo do incidenta s sosedom, zaradi česar je posredovala celo policija.

Idrijčan je namreč na svoje posestvo lahko prišel le po cesti, ki pelje čez ozemlje soseda Bogdana, zato je z njim sklenil služnostno pogodbo za rabo ceste. Nekaj let sta živela v sožitju, nato pa je med njima počilo – meda naj bi Svetlikovi delavci s svojo rabo popolnoma uničili sosedovo cesto, zaradi česar se moža zdaj srečujeta na sodišču.

Nazadnje je sosedski spor prišel tako daleč, da je šel Svetlik z lovsko puško nad Bogdana. Natančneje nad sosedovega psa, ki ga sicer ni zadel, a tudi njegov lastnik se ni počutil prav varnega. Posredovala je policija, ki je 78-letnemu Svetliku zasegla orožje, nekdanji idrijski tajkun pa trdi, da je želel s strelom le prestrašiti psa, ki naj bi renčal in mu kazal zobe.