državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tanko: Rdeča nit nove koalicijske pogodbe je zadolževanje

Deli na:
Tanko: Rdeča nit nove koalicijske pogodbe je zadolževanje

Foto: Bobo

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko meni, da je rdeča nit nove koalicijske pogodbe novo zadolževanje. Če se za reševanje trenutnih razmer no bo naredilo nič na ukrepih, varčevanju in zmanjševanju stroškov državne uprave, lahko pride le do novega zadolževanja, je prepričan.

Po oddaji podpisa za referendum o arhivski noveli je Tanko dejal, da v koalicijski pogodbi manjka vse tisto, pri čemer koalicija ni našla skupnega jezika. To so po njegovem ključne stvari, ki so povezane z nadaljnjimi potrebnimi koraki, ki bi jih morala vlada sprejemati za reševanje trenutnega položaja države.

Tanko je dejal, da se razmere v Sloveniji s to vlado in s to koalicijsko pogodbo ne bodo izboljševale, glede na to, kako vlada deluje. Te slabe razmere pa se bodo po njegovem mnenju lahko vlekle še dve leti, do izteka mandata te vlade. Takrat bo stanje v Sloveniji po njegovem mnenju zelo slabo za tistega, ki bo dobil na volitvah mandat za sestavo vlade in vodenje države.

Predsedniki koalicijskih strank PS, SD, DL in DeSUS bodo danes v DZ podpisali prenovljeno koalicijsko pogodbo za sodelovanje v vladi za obdobje 2014-2015. Podpis pogodbe je sicer vse do konca ostal pod vprašajem zaradi zapletov pri popolnitvi vladne ekipe. A s četrtkovim odstopom Tine Komel s čela urada za Slovence v zamejstvu in po svetu se je rešila tudi ta težava, premierka Alenka Bratušek pa je v DZ že poslala predloge za tri nove ministre.