franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Knez: Za nove investicije Darsa potreben nov poroštveni zakon

Deli na:
Knez: Za nove investicije Darsa potreben nov poroštveni zakon

Foto: Bobo

Po finančni konsolidaciji in lanskemu rekordnemu dobičku je pred Darsom obdobje novih investicij. Zanje bo potreben nov poroštveni zakon, ki bo omogočal dolgoročno zadolževanje za izgradnjo novih odsekov in je že v pripravi. "Naš cilj je, da dolgoročne stvari delamo z dolgoročnimi viri," pravi prvi mož Darsa Matjaž Knez.

Medtem ko Dars pričakuje poroštveni zakon za zadolževanje za nove avtocestne odseke, je bil krovni poroštveni zakon že pod streho. Ta omogoča Darsu, da se zadolžuje za obveznosti, najete za izgradnjo avtocestnega sistema v preteklosti. Danes te obveznosti znašajo 2,6 milijarde evrov.

Knez je danes na novinarski konferenci spomnil na lansko rekordno poslovanje družbe in poudaril, da je bilo lani prvič v zgodovini izdano mnenje revizorja brez pridržka, dotaknil pa se je tudi aktualnih izzivov.

V zvezi z Darsovo odvisno družbo Delkom, je Knez dejal, da je bila oktobra 2013 ustanovljena na osnovi zakona o gospodarskih družbah, skladno s sklepi nadzornega sveta in da deluje gospodarno, lani pa je beležila sorazmerno velik dobiček.

Pojasnil je tudi, da sta po internih revizijah poslov nabave soli in prenove poslovnega objekta v Celju že opravljeni tudi zunanji reviziji, s katerima je že seznanjen tudi nadzorni svet, in ki ne kažeta na odgovornost članov uprave oziroma na kakršnekoli kršitve.