pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tanko obljublja: SDS bo resna alternativa vladi

Deli na:
Tanko obljublja: SDS bo resna alternativa vladi

Foto: Bobo

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je po posvetu pri predsedniku republike Borutu Pahorju o novem mandatarju dejal, da v SDS ne nasprotujejo, da Pahor za mandatarja predlaga relativnega zmagovalca volitev, predsednika SMC Mira Cerarja. SDS pa po Tankovih besedah ne bo samo konstruktivna opozicija, temveč "resna alternativa vladi".

Pogovori pri predsedniku republike o novem mandatarju se v tem primeru, ko je prišlo na volitvah do velike podpore levim strankam, kažejo kot samo formalni, je v izjavi za medije po srečanju s Pahorjem dejal Tanko. Kot pravi, ne nasprotujejo, da Pahor za mandatarja predlaga relativnega zmagovalca volitev, saj so doslej tak postopek vedno podpirali.

Glede SDS je Tanko ponovil, da bo njihovo delovanje "pač opozicijsko". Ob tem pa poudarja, da ne bodo samo konstruktivna opozicija, ki bo podpirala dobre predloge vlade in zavračala slabe, temveč bodo predstavljali resno alternativo vladi. "Mi imamo močno strokovno zaledje, močan strokovni štab in pa seveda tudi člane, ki so sposobni predlagati, oblikovati in seveda tudi realizirati rešitve," je dejal Tanko.

Za Tankom bodo na pogovor k Pahorju ob 14.30 prišli predstavniki poslanske skupine DeSUS. Predstavniki zmagovalne SMC so se s predsednikom republike sestali v ponedeljek. Kot je po srečanju pojasnil Cerar, ga namerava Pahor za mandatarja predlagati v začetku prihodnjega tedna. Pred tem se bodo v sredo s Pahorjem sestali še predstavniki SD, ZL, NSi, ZaAB in poslanca narodnih skupnosti.