Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

Lucas Dobson Svet24.si

Lucasa so iskali več dni, družini pa so danes ...

ljubezen 6 romance-1934204_1920 Svet24.si

Stestirajte svojo zvezo

skiro Svet24.si

Če boste s skirojem prehitri, vam lahko izrečejo...

1_Lara_Goršek_Kos Svet24.si

Lara Goršek Kos: "Ko sem ga videla, sem vedela, ...

Miro Tomassini, Vlado Kreslin Njena.si

Umrl dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

Slovenija

Tako drago bo Koper stala Popovičeva Čudolandija: ves strošek več kot 800.000 evrov

Deli na:
Tako drago bo Koper stala Popovičeva Čudolandija: ves strošek več kot 800.000 evrov

Foto: Bobo

V koprski občini so v tem tednu začeli odstranjevati dekorativno svetlobno okrasitev, kar bodo naredili postopno, umik pa so uskladili s programom Čudolandije, so za STA potrdili na občini. Ob tem so pojasnili, da bodo stroški nabave in postavitve omenjene osvetlitve višji od sprva predvidenih. Po poročanju medijev naj bi ti presegli 800.000 evrov.

"Tako kot smo za postavitev dekorativne svetlobne okrasitve potrebovali dober mesec dni, bo tudi odstranitev potekala postopoma," so zagotovili. Umik so uskladili tudi s programom Čudolandije, ki po njihovih navedbah tudi v januarju obeta pestro dogajanje, ter obratovalnim časom drsališča, na katerem bo mogoče drsati vse do začetka februarja.

V prvi fazi bodo tako umaknili okrasitev na Ankaranski, Piranski in Semedelski cesti vse do Žusterne in okrasitev v Ferrarski ulici, v prihodnjem tednu pa tudi okrasitev na Vojkovem nabrežju, Cankarjevi ulici in Trgu Brolo, nato pa še na cesti Zore Perello Godina, Ljubljanski cesti in delu Pristaniške. Ulice in trgi starega mestnega jedra, vključno s parkom Hlavaty in Ukmarjevim trgom, pa bodo okrašeni vse do 11. februarja, torej dokler bo obratovalo drsališče tik ob morju s spremljajočo gostinsko ponudbo, so pojasnili na občini.


Praznična osvetlitev je dvignila veliko prahu tako zaradi obsega in po mnenju nekaterih dvomljivega okusa dekoracij kot tudi zaradi posegov v pročelja stare mestne palače pri nameščanju dekoracij. Mnoge je zmotila tudi časovnica, saj je donedavni župan Boris Popovič praznično osvetlitev prižgal tik pred prvim krogom županskih volitev sredi novembra in precej bolj zgodaj kot v drugih slovenskih mestih. Po prvih odzivih je sicer prav nova praznična osvetlitev v minulih tednih v Koper pripeljala precej obiskovalcev.

Še en kamen spotike je bila cena, ki jo je občina plačala za svetlobno okrasje in ki naj bi znašala dobrega pol milijona evrov. Kot so danes poročale Primorske novice, pa bo strošek dejansko še višji, saj bo treba 540.000 evrom, ki so bili v ta namen predvideni v občinskem proračunu, prišteti še DDV, račune za najem, pogodbe za trženje, stroške skladiščenja in podobno, s čimer naj bi končni znesek presegel 800.000 evrov.

Na občini so za STA potrdili, da bodo stroški dekorativne svetlobne okrasitve višji od predvidenih, da pa bodo točni zneski znani ob zaključku projekta.

Loading...