ota 02 Odkrito.si

Ota Širca Roš psihično ni pripravljena, druga ...

Alsin Levent Svet24.si

To je 35-letnik, ki je v nedeljo v grob poslal ...

feng šuj dreamstime_xxl_2385781 Petisvet.si

Feng šuj recept, da naš dom postane tempelj sreče

hrvaška, menjalnica Svet24.si

Britanski par hrvaške turistične skupnosti ...

taksi, pretep, beograd Svet24.si

VIDEO: Srdit »babji ravs« v beograjskem taksiju

jagoda jurij batagelj Njena.si

Slovenska plesalka iskreno: potrebnega je bilo ...

Andrej Škufca, Melinda Škufca Njena.si

Andrej Škufca postal očka!

Slovenija

V župansko tekmo v Kamniku se vrača Tone Smolnikar, ki je občino vodil pred Marjanom Šarcem

Deli na:
V župansko tekmo v Kamniku se vrača Tone Smolnikar, ki je občino vodil pred Marjanom Šarcem

Foto: Mediaspeed - Tone Smolnikar

Po Tonetu Smolnikarju Marjan Šarec, po Marjanu Šarcu spet Tone Smolnikar? O tem se bodo na lokalnih volitvah odločali volivci občine Kamnik. Bivši župan bo svojo kandidaturo napovedal na jutrišnji tiskovni konferenci ob 11. uri v hostlu Pod skalco (nasproti kamniškega bazena).

»Niti slučajno si nisem predstavljal, da bom vnovič vstopil v to zgodbo, vendar sem se za to odločil, ker imam rad Kamnik in Kamničane, redno spremljam dogodke kot občinski svetnik, čeprav brez detajlov. Prijatelji so me prepričali, da je treba zaključiti še precej projektov, ki so ostali neuresničeni še iz časa mojega mandata,« nam je zaupal Smolnikar, ki je bil župan Kamnika od 1994 do leta 2010, ko je žezlo predal Marjanu Šarcu in se upokojil.

Znano je, da je Smolnikar podprl Šarca za svojega naslednika, nato pa sta se politično razšla. Do njegovega županovanja je zelo kritičen. Kot pravi, je bil popolnoma izločen iz občinske politike. »Še vedno imam veliko energije in časa, adrenalin pa se mi zdaj nabira. Rad bi končal projekte, ki se vlečejo že 15 ali 20, vključno s kanalizacijskim in vodovodnim sistemom,« pojasnjuje Smolnikar.

Med projekti, ki so jih zastavili v času Smolnikarjevega mandata, pa jih v skoraj osmih letih Šarčevega županovanja niso uresničili, je obnova osnovne šole Frana Albrehta: »V času mojega županovanja je bil pripravljenih blizu sedem milijonov evrov za obnove te šole, vendar pa je bilo šele v teh dneh spet izdano gradbeno dovoljenje, torej po osmih letih, ker so prej začeli obnavljati osnovno šolo Toma Brejca, ki je bila po ocenah mojih arhitektov manj statično nevarna kot osnovna šola Frana Albrehta.«

Poleg tega Kamnik potrebuje tudi novo športno dvorano, ne telovadnico pri osnovni šoli Franca Albrehta, ki jo je prav tako treba obnoviti, je še kritičen bivši župan: »Prav tako je obtičal projekt pokritega bazena, ki sem ga načrtoval v mojem mandatu. Namesto tega se zdaj vaterpolisti vozijo v sosednje občine.« Še več projektov bo predstavil na jutrišnji tiskovni konferenci.

Loading...