386253406_17923812026784758_2766310914979407498_n Svet24.si

V Postojni pogrešano osebo našli mrtvo

Sinji lebduh Svet24.si

V Sloveniji opazili zelo redko vrsto ptice

Irena Šinko Necenzurirano

Zadnji razpis ministrice Šinko: za svetovalca ...

cerkev Reporter.si

Duhovnik naj bi se zaljubil v zdravnico: zaradi ...

doncic porsche Ekipa24.si

Se šali?! Kek razkril, da je za noro ceno na ...

tamara2 Njena.si

Kmetija: Za prijavo v šov je vedel le njen ...

ante simundza maribor Ekipa24.si

Ante Šimundža bo debitiral na tekmi z Muro, o ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sumi korucije v zdravstvu: v Novem mestu se je cena gradnje negovalne bolnišnice po pogajanjih za znižanje celo še zvišala!

Deli na:
Sumi korucije v zdravstvu: v Novem mestu se je cena gradnje negovalne bolnišnice po pogajanjih za znižanje celo še zvišala!

Splošna bolnišnica Novo mesto - Foto: splet

Aleš Šabeder, nekdanji vodja urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu (UNKIZ) je kazensko ovaden zaradi sumov zlorabe položaja. Gre za sporne investicije v več zdravstvenih ustanovah, tudi v Novem mestu, kjer se je po pogajanjih z gradbenimi firmami cena gradnje negovalne bolnišnice zvišala namesto znižala.

Češnja na torti v ovadbi je projekt ureditve negovalne bolnišnice v Novem mestu. Prvi razpis je propadel zaradi predragih ponudb in neizpolnjevanja pogoja o vpisu izvajalcev v ustrezni register. Skrbnik projekta in pravnica (isti osebi kot že prej omenjeni) sta spet predlagala nov javni razpis z razrahljanimi pogoji za doseganje večje konkurence in nižje cene. Bila sta odstranjena.

Šabedrov urad se je spet odločil za neposredna pogajanja s konzorcijem gradbenih podjetij. Rezultat: cena je bila po pogajanjih za pol milijona evrov višja!? Konzorcij CGP, Kolektor Koling in TGH je na razpisu ponudil ceno 9,8 mio evrov, po pogajanjih za znižanje je bila 10,3 mio evrov. Narobe svet.

Medicoengineering je nastopil kot podizvajalec. Na ministrstvu so višjo ceno upravičili s »spremenjenimi razmerami na trgu.« V ovadbi piše, da »vse te nezakonitosti in oškodovanje javnih sredstev potekajo od ustanovitve Urada in vodenja Aleša Šabedra …

Njegov cilj je seveda tudi, da se projekti namenoma zavlečejo in s tem presežejo roki za črpanje sredstev EU. S tem projekte v celoti financirajo s strani državnega proračuna in niso podvrženi strogim nadzornim organom evropskih institucij.«

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24