viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

doncic 2 Ekipa24.si

Dončić navdušen! Dobil svoj Nascar dirkalnik, ...

Valter Kramar, Mojca Mavec, Ratatujci 1png Njena.si

Mojca Mavec zdaj z bivšim možem Ane Roš

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Strokovnjak, ki so ga v SDS poskušali utišati, razkril, kako je Marčič molzel Onkološki inštitut

Deli na:
Strokovnjak, ki so ga v SDS poskušali utišati, razkril, kako je Marčič molzel Onkološki inštitut

Janez Janša in Anže Logar na Bledu. - Foto: Bobo

Podjetje Marand v lasti razvpitega poslovneža Andreja Marčiča je zaračunavalo za nedelujoče sisteme, preizkusne verzije aplikacij, onkološki inštitut (OI) pa je storitve podjetja debelo preplačal, je za 24ur razkril strokovnjak za informacijsko tehnologijo dr. Sandi Ogrizek, ki ga je OI najel za analizo Marandovega kliničnega informacijskega sistema.

Ogrizek je za 24ur povedal, da so se na OI v povezavi z Marandovim sistemom dogajale številne nepravilnosti ter da je komunikacija med izvajalcem Marandom in zaposlenimi na OI slaba. Predlagal je številne izboljšave, odkril pa je tudi, da je podjetje onkologiji zaračunavalo še netestirane izdelke, nekatere storitve pa je še enkrat dodatno zaračunalo. Skupaj naj bi onkološki inštitut Marandove storitve preplačal za od 10- do 100-krat, je dejal Ogrizek.

Strokovnjak je OI predlagal določene rešitve, a so ga nato »praktično čez noč 'odrezali',« je povedal za 24ur. Presegel naj bi znesek, ki bi ga lahko zaslužil v koledarskem letu brez razpisa, pravi Ogrizek.

Kako je Anže Logar pomagal prikriti nepravilnosti Janševega golf prijatelja Andreja Marčiča na Onkološkem inštitutu

O odkritjih Ogrizka na onkološkem inštitutu smo v Reporterju pisali že pred tedni, prav tako pa tudi o tem, kako ga je SDS utišala z napadom na OI, ker je ta strokovnjaka najel brez razpisa. Njegove ugotovitve, zelo obremenilne za Marand, SDS niso zanimale.  Anže Logar je kot predsednik komisijen za nadzor javnih financ dosegel, da so Ogrizkovo pogodbo razveljavili, poslanca LMŠ Jožeta Lenarta, ki je Ogrizka za sodelovanje priporočil Onkološkemu inštitutu, pa obtožili koruptivnega ravnanja.

Že pred časom so mediji razkrili, da je Marandov lastnik Marčič večkrat igral golf s prvakom SDS Janezom Janšo, v teh dneh pa je Pop TV objavila fotografije Janše in njegove družine na Marčičevi jahti.