tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

stanislav zore brezje 2023 Necenzurirano

Pridiga nadškofa Zoreta o evtanaziji in ...

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

televizija navijac Ekipa24.si

Jezni slovenski navijač se je po prejetem zadetku...

Vili Resnik Njena.si

Vili Resnik ni nikoli želel postati pevec

Celje Ekipa24.si

Razkrivamo: Naslednja okrepitev Celjanov je tukaj!...

Slovenija

Strokovnjak, ki so ga v SDS poskušali utišati, razkril, kako je Marčič molzel Onkološki inštitut

Deli na:
Strokovnjak, ki so ga v SDS poskušali utišati, razkril, kako je Marčič molzel Onkološki inštitut

Janez Janša in Anže Logar na Bledu. - Foto: Bobo

Podjetje Marand v lasti razvpitega poslovneža Andreja Marčiča je zaračunavalo za nedelujoče sisteme, preizkusne verzije aplikacij, onkološki inštitut (OI) pa je storitve podjetja debelo preplačal, je za 24ur razkril strokovnjak za informacijsko tehnologijo dr. Sandi Ogrizek, ki ga je OI najel za analizo Marandovega kliničnega informacijskega sistema.

Ogrizek je za 24ur povedal, da so se na OI v povezavi z Marandovim sistemom dogajale številne nepravilnosti ter da je komunikacija med izvajalcem Marandom in zaposlenimi na OI slaba. Predlagal je številne izboljšave, odkril pa je tudi, da je podjetje onkologiji zaračunavalo še netestirane izdelke, nekatere storitve pa je še enkrat dodatno zaračunalo. Skupaj naj bi onkološki inštitut Marandove storitve preplačal za od 10- do 100-krat, je dejal Ogrizek.

Strokovnjak je OI predlagal določene rešitve, a so ga nato »praktično čez noč 'odrezali',« je povedal za 24ur. Presegel naj bi znesek, ki bi ga lahko zaslužil v koledarskem letu brez razpisa, pravi Ogrizek.

Kako je Anže Logar pomagal prikriti nepravilnosti Janševega golf prijatelja Andreja Marčiča na Onkološkem inštitutu

O odkritjih Ogrizka na onkološkem inštitutu smo v Reporterju pisali že pred tedni, prav tako pa tudi o tem, kako ga je SDS utišala z napadom na OI, ker je ta strokovnjaka najel brez razpisa. Njegove ugotovitve, zelo obremenilne za Marand, SDS niso zanimale.  Anže Logar je kot predsednik komisijen za nadzor javnih financ dosegel, da so Ogrizkovo pogodbo razveljavili, poslanca LMŠ Jožeta Lenarta, ki je Ogrizka za sodelovanje priporočil Onkološkemu inštitutu, pa obtožili koruptivnega ravnanja.

Že pred časom so mediji razkrili, da je Marandov lastnik Marčič večkrat igral golf s prvakom SDS Janezom Janšo, v teh dneh pa je Pop TV objavila fotografije Janše in njegove družine na Marčičevi jahti.