državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Stres podprl Rodeta: Z žalostjo in ogorčenostjo spremljam pogrom proti Katoliški cerkvi

Deli na:
Stres podprl Rodeta: Z žalostjo in ogorčenostjo spremljam pogrom proti Katoliški cerkvi

Foto: Arhiv Reporterja

Ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) Anton Stres je v svojem in v imenu vseh članov SŠK izrekel moralno podporo Francetu Rodetu. Stres verjame, da člani Katoliške cerkve ne bodo nasedli "konstruktom, lažem in polresnicam" ter da bodo zgodba na sodišču dobila "razsodbo in sklep, kakor ju zasluži".

Stres, kot je zapisano v njegovi izjavi na spletnih straneh SŠK, iz tujine (trenutno se mudi v Parizu, kjer vodi duhovne vaje) "z globoko žalostjo in hkrati ogorčenostjo spremlja nov pogrom proti Katoliški cerkvi v Sloveniji preko napada na kardinala Rodeta". Hkrati Rodetu "v teh težkih trenutkih zanj, ko hočejo nekateri zelo načrtno oblatiti njegovo dobro ime", v svojem in v imenu vseh članov SŠK izreka "vso moralno podporo".

Stres je, kot piše, vesel, ko vidi, kako so Rodetovi odgovori "jasni, prepričljivi in pogumni", hkrati pa verjame v slovenski pravni red ter v to, "da bo ta zgodba dobila na sodišču razsodbo in sklep, kakor ju zasluži". Vse člane Katoliške cerkve v Sloveniji je tudi zaprosil, da se združijo v molitvi za edinost v Cerkvi.

Matej Pavlič iz Rodetove pisarne je danes za STA tudi pojasnil, da so celotno zadevo predali odvetniški pisarni, zato v zvezi s prihodnjimi ravnanji kardinala za zdaj ne bodo dajali pojasnil. Ko bo kaj novega, pa bodo, kot je povedal, to sporočili javnosti. Ob tem je vnovič zatrdil, da je celotna zgodba glede Rodetovega domnevnega očetovstva neresnična in da kardinala Rodeta prikazuje "v lažni luči".

Škofovska konferenca je zbor škofov Katoliške cerkve določenega naroda ali ozemlja in kot taka predstavlja najvišjo ustanovo posamezne krajevne Cerkve.

Objavljamo izjavo nadškofa Antona Stresa v podporo kardinalu Francu Rodetu:

Msgr. dr. Anton Stres ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference

Z globoko žalostjo in hkrati ogorčenostjo spremljam iz tujine nov pogrom proti Katoliški Cerkvi v Sloveniji preko napada na kardinala Rodeta. V teh težkih trenutkih zanj, ko nekateri hočejo zelo načrtno oblatiti njegovo dobro ime, izrekam gospodu kardinalu v svojem imenu, in v imenu vseh članov Slovenske škofovske konference, vso našo moralno podporo. Vesel sem, ko vidim, kako so njegovi odgovori jasni, prepričljivi in pogumni. Verjamem, da člani naše Cerkve ne bodo nasedli tem konstruktom, lažem in polresnicam. Verjamem pa tudi v pravni red Republike Slovenije, da bo ta zgodba dobila na sodišču razsodbo in sklep, kakor ju zasluži. Vse člane naše Cerkve prosim, da se združimo v molitvi za edinost v naši Cerkvi.