stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Stranke morajo do petka vložiti kandidature za evropske volitve

Deli na:
Stranke morajo do petka vložiti kandidature za evropske volitve

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Stranke in liste, ki se bodo potegovale za sedeže v Evropskem parlamentu, pred začetkom volilne kampanje in potekom roka za vložitev kandidatur stopnjujejo svoje predvolilne aktivnosti. Kar nekaj strank bo danes vložilo kandidatne liste, v SD pa bodo na volilni konvenciji potrjevali kandidatno listo in manifest za evropske volitve.

V petek, 26. aprila, se namreč izteče rok za vložitev kandidatnih list na Državno volilno komisijo. Potem ko so minuli teden kandidature že vložili v SNS in zunajparlamentarni stranki Dobra država, so ta korak za danes napovedali še v LMŠ, SDS in SLS, NSi, SAB in novonastali Domovinski ligi. V prihodnjih dneh bodo z vložitvijo kandidatnih list sledile še druge stranke in liste.

Med njimi bo SD, ki mora še potrditi svojo kandidatno listo. To bodo storili na današnji volilni konvenciji v Ljubljani, na kateri bodo sprejeli tudi manifest za evropske volitve z naslovom Hočemo Evropo!

Medtem pa v Levici še zbirajo podpise volivcev, s katerimi bodo vložili svojo kandidaturo. Danes bodo podpise zbirali v Ljubljani in Kopru.

Poleg izteka roka za vložitev kandidatur bo petek tudi dan, ko bo uradno stekla volilna kampanja pred evropskimi volitvami. Stranke in liste imajo za nagovarjanje volivcev mesec dni časa, do 24. maja opolnoči, ko bo nastopil volilni molk.