Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

DeSUS potrjuje kandidatno listo z nosilcem Šoltesem, ki pa bo težko prišel nazaj v Bruselj

Deli na:
DeSUS potrjuje kandidatno listo z nosilcem Šoltesem, ki pa bo težko prišel nazaj v Bruselj

Evropski poslanec Igor Šoltes. - Foto: Bobo

Na seji se bo danes sešel svet stranke DeSUS, volilna konferenca pa bo potrdila listo DeSUS za volitve v Evropski parlament. Po potrditvi bo znana tudi celotna kandidatna lista, katere nosilec je aktualni evropski poslanec Igor Šoltes in na kateri je tudi direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak.

Kandidatno listo, na kateri bosta predvidoma tudi nekdanji namestnik direktorja Luke Koper Vitomir Mavrič ter Vesna Dragan, 11. aprila določi izvršni odbor stranke.

Drugih imen prvak DeSUS Karl Erjavec tedaj ni razkrival, je pa dejal, da so vsi kandidati člani stranke DeSUS ter prihajajo z različnih področij, tako iz gospodarstva kot civilne družbe. Izpostavil je še, da imajo kandidati večinoma univerzitetno izobrazbo, sta pa tudi dva doktorja znanosti. Tudi tako "mlade liste" po njegovih besedah še niso imeli, saj sta, kot pravi, na njej le dva upokojenca.

Nosilec strankine liste bo aktualni poslanec iz vrst Zelenih Igor Šoltes, ki se je nedavno pridružil stranki DeSUS. Kot je stranka navedla na Facebooku, so se priprave liste lotili z vso resnostjo, ker Evropo jemljejo zelo zares. Evropski parlament po njihovem mnenju potrebuje DeSUS in upokojenci potrebujejo Evropo.

Po dosedanjih anketah si DeSUS sicer morda lahko obeta enega evropskega poslanca. Anketi Vox populi agencije Ninamedia je stranki namerila 8,2-odstotno podporo, anketa Mediane, ki jo je objavil časnik Delo, pa 4,6-odstotno.