Aljoša Bagola , izgorelost Svet24.si

Avtor najbolj prodajane knjige lanskega leta o ...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

resni.ca, shod, protest-4.-12 Svet24.si

FOTO: Shod v Ljubljani, prerivanje med protestniki...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

exatlon Njena.si

Exatlon: Zmagovalca Franko Bajc in Marjanca ...

sasa luka doncic Ekipa24.si

Saša DONČIĆ po vrnitvi iz Dallasa priznal, da ...

Slovenija

Stevanovića in Zlatka izpustili iz pripora

Deli na:
Stevanovića in Zlatka izpustili iz pripora

Protest proti PCT v Ljubljani - aretacija Zlatana Čordića - Zlatka. - Foto: Primož Lavre

Na domu predsednika stranke Resni.ca Zorana Stevanovića in na sedežu stranke so po poročanju medijev dopoldan potekale hišne preiskave, kar je stranka tudi potrdila na Facebooku. Stevanovića, ki je v zadnjih tednih pozival na shode, po torkovem pa ga je policija pridržala, je bil zvečer po poročanju medijev izpuščen iz policijskega pridržanja. Tudi glasbenika Zlatka so iz pripora izpustili

Kriminalisti naj bi se po poročanju TV Slovenija na domačem naslovu Stevanovića zglasili okoli 9. ure zjutraj, kakšno uro kasneje pa je preiskava potekala tudi na sedežu stranke Resni.ca v poslopju Stare pošte v središču Kranja. Kriminalisti so stavbo zapustili skupaj s Stevanovićem in odvetnikom po poldrugi uri, so še poročali.

Med pridržanimi na torkovem protestu je bil tudi glasbenik Zlatan Čordić, ki je imel pred tem govor na shodu. Njegov odvetnik David Sluga je za STA pojasnil, da hišnih preiskav pri Ćordiću ne pričakuje. Je bil pa ta po poročanju medijev popoldne, nekaj pred potekom 48-urnega pridržanja, pripeljan pred preiskovalnega sodnika. Po privedbi k sodniku Sluga pričakuje Ćordićev izpust.


Policija je za STA v pisnem odgovoru popoldne pojasnila, da zaradi varstva osebnih podatkov še vedno ne morejo podati točnih odgovorov o pridržanih osebah. Potrdili so, da so preiskovalci NPU pri enem od osumljencev izvedli dve hišni preiskavi. Poleg tega so sporočili, da je bil eden od pridržanih priveden pred preiskovalnega sodnika.

V preiskavi so bili aktivno vključeni kranjski kriminalisti, kriminalisti Uprave kriminalistične policije in preiskovalci NPU. Slednji so v sredo tudi prevzeli vodenje preiskave. Do prevzema vodenja preiskave je privedla "velika količina nepregledanih posnetkov, kratek časovni rok za izvedbo vseh operativnih ukrepov", pa tudi zagotavljanje zadostnega števila policistov za "varno in strokovno izvedbo nujnih preiskovalnih dejanj". Kljub temu po njihovem zatrjevanju v preiskavi še vedno sodelujejo vsi zgoraj našteti kriminalisti.

Stevanović naj bi se po poročanju medijev v torek sam predal policiji. Po torkovem protestu so v stranki Resni.ca v sporočilu za javnost zapisali, da je bil med torkovih protestom "pod stalno grožnjo policije, da bo za čas protesta prijet". Po njihovem mnenju naj bi to nakazal tudi notranji minister Aleš Hojs. V istem sporočilu so se sicer tudi distancirali od izgredov, Stevanović pa je na protestu dejal, da protestov ne uporablja za politično kampanjo.

Loading...