princ harry Svet24.si

Princ Harry se je spravil na paparace

usodna odločitev Dobra karma

Tako vaš rojstni datum vpliva na sprejemanje ...

Pamela Anderson, Jon Peters Svet24.si

Pamela Anderson se je skrivaj poročila

grosuplje, streljanje, 21.-1 Svet24.si

Krvava drama v Grosupljem: 44-letnik umoril ...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

Menopavza Njena.si

Jasna Kuljaj takole uživa v vročem Dubaju

Vesna Janković Njena.si

Strta Vesna Janković - izgubila je očeta

Svet

Malta naj bi novega premierja dobila januarja

Deli na:
Malta naj bi novega premierja dobila januarja

Malteški premier Joseph Muscat - Foto: Reuters

Malteški premier Joseph Muscat bo na položaju najverjetneje ostal do sredine januarja, ko bo vladajoča laburistična stranka volila novega predsednika, so po poročanju malteških medijev povedali v stranki. Muscat se sooča s pozivi k odstopu, potem ko je preiskava umora novinarke Daphne Caruana Galizia dosegla tudi člane njegove vlade.

Muscat naj bi odstop napovedal, ko bodo glavnega osumljenca za umor novinarke, poslovneža Yorgena Fenecha, obtožili, ob sklicevanju na vire v laburistični stranki poroča malteški portal Maltatoday.

Uradno pa bo odstopil šele, ko bo njegova stranka izbrala novega predsednika. To se bo predvidoma zgodilo 18. januarja.

45-letnik premierski položaj zaseda od leta 2013. V času njegovega vodenja vlade Malta beleži visoko gospodarsko rast in nizko brezposelnost. A po drugi strani mu ljudje očitajo, da si zatiska oči pred korupcijo.

Do novega preobrata v primeru umora Caruane Galizie je prišlo ta teden, ko je najprej odstopil vodja Muscatovega kabineta Keith Schembri, nato pa še minister za turizem Konrad Mizzi, ki naj bi bila povezana Fenechovim podjetjem 17 Black.

Oba politika sta zanikala, da bi prejemala denar od omenjenega podjetja, a njuni imeni sta se pojavili v panamskih dokumentih, ki razkrivajo, kako so se evropska podjetja in posamezniki z računi v tej davčni oazi izogibali plačevanju davkov v Evropi.

loading...
Loading...