nenad kaluderović. 2jpg Svet24.si

Kdo je moški, ki je ustrelil množičnega morilca...

aladin-4 Svet24.si

Javil se je bosanski deček brez noge z znamenite ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

NATAŠA PIRC MUSAR IN ALEŠ MUSAR Reporter.si

Nataša Pirc Musar je krvavela, njen mož Aleš pa...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Skupina Gadi Njena.si

Slovenska glasbenika osvojila Triglav

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Stevanovićeva Resni.ca od medijev zahteva umik neobstoječih fotografij in grozi s tožbo

Deli na:
Stevanovićeva Resni.ca od medijev zahteva umik neobstoječih fotografij in grozi s tožbo

Zoran Stevanović - Foto: Primož Lavre

Gibanje Resni.ca je na medije, očitno tudi na tiste, ki fotografije Stevanovićeve hiše nismo objavili, naslovilo zahtevo za umik fotografije nepremičnine vodje protestov Zorana Stevanovića. Kot so še zapisali v dopisu, v nasprotnem primeru sledi tožba.

Kot so zapisali v gibanju Resni.ca, od medijev, ki so objavili osebno lastnino, v imenu Zorana Stevanovića in njegove žene zahtevajo takojšen umik fotografij njihove stanovanjske hiše, saj nihče ni vprašal za dovoljenje.

»Lahko bi tudi pomislili, da se gre za varnost žene in otrok,« so zapisali z velikimi tiskanimi črkami in zagrozili: »V primeru neupoštevanja zahteve sledi tožba.«

Reporter slike Stevanovićeve hiše nima in je seveda ni niti objavil. Objavo Stevanovićeve hiše smo zasledili denimo v prispevku o hišni preiskavi v oddaji Svet na Kanalu A in na spletnem portalu 24ur, tudi portal Prava.si je objavil  posnetek zaslona iz prispevka na Kanalu A.  Stevanovićev dom je obiskala tudi ekipa Planet TV, prispevek pa je bil objavljen tudi na portalu Siol. Kljub temu, da Reporter Stevanovićeve hiše ni objavil,  se je znašel med mediji, ki jim Stevanović grozi s tožbo.

Iz dopisa gibanja Resni.ca je sicer razvidno tudi to, da očitno ne poznajo zakonodaje ali pa v zadnjih 10 ali 15 letih niso gledali televizije.

Snemanje zasebnih nepremičnin z javnih površin je dovoljeno, mediji so to počeli v nič koliko primerih hišnih preiskav. Tudi ko so kriminalisti obiskali ljubljanskega župana Zorana Jankovića, je bila polna ulica novinarjev in številne kamere so snemale njegovo hišo.