poroka, nevesta Svet24.si

Razsipna nevesta razjezila svate: če poročni ...

gorski-karabah, izseljevanje Svet24.si

Foto: Eksodus Armencev iz Gorskega Karabaha, čez ...

Uroš Brežan Necenzurirano

Dajejo posel samemu sebi – država pa jih za to ...

franc rode bobo Reporter.si

Moralni bankrot slovenske Cerkve: cerkveno elito ...

doncic Ekipa24.si

Dončić in vroča ameriška zvezdnica Taylor ...

vlasta Njena.si

Pomirjena Vlasta: Njena duša in srce sta polna

maribor viole dw Ekipa24.si

Kaj so Viole na zagovoru pred tekmo povedale ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Stevanovićeva Resni.ca od medijev zahteva umik neobstoječih fotografij in grozi s tožbo

Deli na:
Stevanovićeva Resni.ca od medijev zahteva umik neobstoječih fotografij in grozi s tožbo

Zoran Stevanović - Foto: Primož Lavre

Gibanje Resni.ca je na medije, očitno tudi na tiste, ki fotografije Stevanovićeve hiše nismo objavili, naslovilo zahtevo za umik fotografije nepremičnine vodje protestov Zorana Stevanovića. Kot so še zapisali v dopisu, v nasprotnem primeru sledi tožba.

Kot so zapisali v gibanju Resni.ca, od medijev, ki so objavili osebno lastnino, v imenu Zorana Stevanovića in njegove žene zahtevajo takojšen umik fotografij njihove stanovanjske hiše, saj nihče ni vprašal za dovoljenje.

»Lahko bi tudi pomislili, da se gre za varnost žene in otrok,« so zapisali z velikimi tiskanimi črkami in zagrozili: »V primeru neupoštevanja zahteve sledi tožba.«

Reporter slike Stevanovićeve hiše nima in je seveda ni niti objavil. Objavo Stevanovićeve hiše smo zasledili denimo v prispevku o hišni preiskavi v oddaji Svet na Kanalu A in na spletnem portalu 24ur, tudi portal Prava.si je objavil  posnetek zaslona iz prispevka na Kanalu A.  Stevanovićev dom je obiskala tudi ekipa Planet TV, prispevek pa je bil objavljen tudi na portalu Siol. Kljub temu, da Reporter Stevanovićeve hiše ni objavil,  se je znašel med mediji, ki jim Stevanović grozi s tožbo.

Iz dopisa gibanja Resni.ca je sicer razvidno tudi to, da očitno ne poznajo zakonodaje ali pa v zadnjih 10 ali 15 letih niso gledali televizije.

Snemanje zasebnih nepremičnin z javnih površin je dovoljeno, mediji so to počeli v nič koliko primerih hišnih preiskav. Tudi ko so kriminalisti obiskali ljubljanskega župana Zorana Jankovića, je bila polna ulica novinarjev in številne kamere so snemale njegovo hišo.