palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Štefanec: V naslednjih dneh bo znano, ali je šlo pri ravnanju Bratuškove za prekršek

Deli na:
Štefanec: V naslednjih dneh bo znano, ali je šlo pri ravnanju Bratuškove za prekršek

Foto: Bobo

Alenka Bratušek je z ravnanjem v zvezi s postopkom izbire komisarskega kandidata kršila zakon o integriteti in preprečevanju korupcije, ali so podani tudi znaki prekrška, pa bo Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) odločila v naslednjih dneh. Predsednik KPK Boris Štefanec je v izjavi dejal, da ima Bratuškova možnost sprožitve upravnega spora.

Po besedah Štefaneca je senat KPK na današnji seji soglasno sprejel odločitev, da se je bila Bratuškova pred sprejemom odločitve o predlogu slovenskega kandidata za evropskega komisarja oziroma komisarko dolžna izločiti iz odločanja v zvezi z zadevo ali pa o okoliščinah pisano obvestiti KPK. Pri tem bi morala do odločitve komisije prenehati s sodelovanjem v zadevi, v kateri obstaja nasprotje interesov.

Z opisanim ravnanjem je Bratuškova uresničila vse znake nasprotja interesov, kot ga opredeljuje zakon o integriteti in preprečevanju korupcije, je pojasnil Štefanec. Povedal je, da KPK z ugotovitvami ne predpisuje oziroma določa sankcij, lahko pa po njegovih besedah v določenih primerih nasprotja interesov obstajajo znaki prekrška. "Če bodo podani oziroma ugotovljeni znaki prekrška, se lahko uvede tudi prekrškovni postopek," je dejal in dodal, da bo odločitev o tem znana v naslednjih dneh.

Štefanec je povedal še, da bo s tem postopek na KPK zaključen, ima pa Bratuškova po njegovih besedah možnost sprožitve upravnega spora zoper ugotovitve komisije.