Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Stavka delavcev CPL zaradi neizplačanih plač

Deli na:
Stavka delavcev CPL zaradi neizplačanih plač

Foto: Bobo (slika je simbolična)

Nekaj več kot 400 zaposlenih v Cestnem podjetju Ljubljana (CPL) je za 10. avgusta napovedalo stavko, je za STA potrdil predsednik Sindikata cestnega gospodarstva Slovenije Anton Turk. Delavci zahtevajo takojšnje izplačilo junijske plače in kilometrin od aprila dalje, predvsem pa informacije o razmerah v podjetju ter možnostih nadaljnjega obstoja.

Omenjeni sindikat je zato upravo pod vodstvom Stanka Petriča, ki naj bi jim še nedavno zagotavljal, da bodo junijske plače izplačane, pozval k takojšnjim pogajanjem o stavkovnih zahtevah in iskanju predloga za reševanje spora. Petrič je za časnik Delo zagotovil, da naj bi plače bile do petka izplačane.

Kot je sklenil stavkovni odbor pod vodstvom Janka Skvarče, bo stavka, če bo do nje prišlo, potekala na delovnih mestih in do izpolnitve zahtev. Ker tako od njih zahteva zakon, so stavko napovedali tudi na ministrstvu za infrastrukturo in prostor in zagotovili, da bodo zagotavljali minimum delovnega procesa.

Ta med drugim predvideva nadzor nad prevoznostjo in usposobljenostjo cest za varen promet, zavarovanje nevarnih mest na cesti, pripravljenost za ukrepanje ob grozeči naravni nesreči, vzpostavljanje prometne signalizacije ter odpravljanje posledic naravnih in drugih nesreč na javnih cestah ter zagotavljanje tekočih podatkov o stanju in prevoznosti cest.

Zaposlene skrbi predvsem usoda podjetja in njihovih delovnih mest. V zadnjem obdobju naj bi namreč znotraj CPL prihajalo do sporov med vodilnimi in lastniki. Po pisanju nekaterih medijev so se ti začeli potem, ko sta večinska lastnika Stanko Petrič in Alojzij Kramljak svoja deleža prodala Ranku Mimoviću. Slednji pa doslej še ni poravnal več milijonov evrov kupnine, s katero bi dokapitalizirali podjetje.