Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Omerzelovo podjetje prekinilo sporni posel z Darsom

Deli na:
Omerzelovo podjetje prekinilo sporni posel z Darsom

Foto: Bobo

Podjetje Lastinski, ki je v 100-odstotni lasti ministra za infrastrukturo in prostor Sama Omerzela, je tudi uradno prekinilo ekskluzivno licenčno pogodbo za vzdrževanje cestno-vremenskih postaj švicarskega podjetja Boschung Mecatronic za Družbo za avtoceste v RS (Dars). Nov ekskluzivni zastopnik za Slovenijo bo podjetje Svet strojev.

Omerzelov položaj se je zaradi poslovanja z Darsom v minulih dneh močno zatresel. V javnost je namreč prišla informacija, da se je podjetje Lastinski pripravljalo na obnovitev pogodbe z Darsom o rednem vzdrževanju cestno-vremenskih postaj, minister pa je nato prejšnji teden dejal, da se bodo obnovitvi pogodbe v podjetju odpovedali.

Omerzel je pred prevzemom položaja pred pristojnim parlamentarnim odborom obljubil, da ne bo širil obsega poslovanja z državo in da ne bo podpisoval novih pogodb. Kot pravi, formalno pri spornem poslu z Darsom ne gre za novo pogodbo, saj so ta posel za Dars opravljali že več let.

Podjetje Lastinski, ki ga vodi direktor Mitja Veber, se je skladno z Omerzelovo odločitvijo, da se odpoveduje nadaljevanju poslovanja z Darsom, 29. novembra uradno zaprosilo principal, to je podjetje Boschung Mecatronic, za takojšnjo prekinitev ekskluzivne licenčne pogodbe za Slovenijo. Ta je bila s strani principala nato odobrena 3. decembra.

Nov ekskluzivni zastopnik za Slovenijo bo podjetje Svet strojev, ki je bilo že doslej Boschungov partner, so sporočili z infrastrukturnega ministrstva in poudarili, da ne gre zgolj za formalni prenos licence, temveč tudi za korekten prenos znanja in tehničnih informacij o sistemu.